vrijdag 23 januari 2015

De optimale muzieklijst voor je training

Wil je net dat beetje extra geven tijdens een zware hardloopsessie? Kies dan voor de juiste muziek. Spotify heeft in samenwerking met fitnessgoeroe Shaun T. en psycholoog Costas Karageorghis de optimale afspeellijst voor je training samengesteld.
De muziekdienst heeft deze lijst ontworpen door wereldwijd 11 miljoen afspeellijsten voor een workout onder de loep te nemen. Het keek naar de nummers die door sporters het meest warengestreamd. Vervolgens werd psycholoog dr. Karageorghis om een kritische blik gevraagd. Karageorghis keek hierbij naar de tekst, het tempo en ritmisch gevoel. Dit zijn aspecten die tijdens het sporten van grote invloed kunnen zijn op je sportprestaties. Spotify heeft vijf verschillende afspeellijsten opgesteld: workout, CrossFit, krachttraining, cardio en Tabata.
Met deze muzieknummers haal je volgens Spotify nog meer uit je workout. Kijk welke lijst het best bij jou past. Of luister je liever naar andere nummers en heb je zelf muziektips voor een optimale training? De volgende afspeellijsten kan je alleen met een Spotify-account beluisteren. Klik op het nummer om het af te spelen.
.

1 opmerking:

Geert zei

Ik loop of sport eigenlijk nooit met muziek maar als ik sommige nummers hoor kan ik me er wel wat bij voorstellen dat het dan lekker gaat. Wie loopt of sport er wel eens op muziek?