zondag 11 januari 2015

Koen Vossers snelste in 4e editie van zware KroeseWevers Cross

De start van de 5 en 10 km met de latere winnaar van de 10, Koen Vossers links in het blauw
Koen Vossers heeft vandaag de vierde editie van de KroeseWeverscross van AV Archeus op zijn naam geschreven. De atleet uit Hengelo (Gld) won de hoofdafstand over 10 km onbedreigd in 35.54. Bij de dames ging de overwinning naar Lisa te Molder uit Zieuwent. De eerste wedstrijd vanaf de nieuwe accommodatie van Archeus was een zware beproeving. Door de vele regenval was het parcours drassig en modderig geworden.

Vossers, afgelopen zomer nog de beste klimmer in de Koopman Bergrun van Archeus, nam direct vanaf de start het initiatief en stond de eerste positie niet meer af. Archeus-atleet Lars Duistermaat volgde als tweede en finishte op anderhalve minuut achterstand. Daarmee prolongeerde hij zijn tweede plaats van vorig jaar. Tom Baak, een van de organisatoren van de wedstrijd, werd knap derde.

De titel op de korte cross over 5 km ging naar Stefan Ritte uit Rhede, gevolgd door zijn plaatsgenoot Jannik Betting. Het brons was voor Archeusloper Thomas Konings.
Bij de dames pakte Chantal Oortgiese de zege voor het organiserende Archeus. Katja Demkes van AVA 70 werd tweede, voor clubgenote Heidi Jentink.

De korte jeugdcross over 1,4 km werd een zege voor Ezra Somers van Archeus en Janneke Gelderblom. De langere cross over 2,8 km werd gewonnen door het Groenlose talent Ibrahim Abdi. Bij de meisjes won Tess Wieggerinck van Archeus.(bron site AV Archeus)


fotoalbum Jan Ruesink

1 opmerking:

dave zei

Kleine aanvulling:
Bram Berkelder AVA'70 stond op het podium. Knap 2e.
Janneke Gelderblom AVA'70 was 1e.