donderdag 15 januari 2015

De Marathon (film)

Film de Marathon - donderdagavond RTL4 van 20.30-22.40 uur 
De Marathon

In De Marathon werken de vrienden Gerard (Stefan de Walle), Leo (Martin van Waardenberg), Kees (Frank Lammers) en Nico (Marcel Hensema) samen in de garage van Gerard. Ze voeren de hele dag niets uit, drinken overdag bier en vermaken zich met flauwe grappen en klaverjassen. Automonteur Youssoef (Mimoun Oaissa) wordt uitgebuit en repareert alle auto’s.

Alle vier kampen de mannen met hun eigen probleem. Nico durft er niet voor uit te komen dat hij homo is, de vriendin van Leo is stiekem nog steeds aan het werk als prostituee, Kees wordt gek van zijn strenggelovige vrouw Jolanda en Gerard dreigt zijn garage te verliezen. Hij durft dit echter niet aan zijn vrienden te vertellen.

Als Nico op een dag een belastingschuld van 40.000 euro vindt, komt alles aan het licht. Er moet zo snel mogelijk een plan worden bedacht om de zaak te redden. Als Youssoef vertelt dat hij ooit marathons liep en daar duizenden euro’s aan sponsoring door ontving brengt hij de mannen op een idee. Ze willen de Marathon van Rotterdam lopen om met sponsorgeld de garage te redden. Natuurlijk is er niemand die vier dikke mannen wil sponsoren, dus dat blijkt lastiger dan gedacht.

Youssoef leert de mannen dat de sigaretten en biertjes weg moeten en dat er conditie moet worden opgebouwd. Als de trainingen net wat beter lijken te gaan, ontdekt Gerard dat hij lijdt aan terminale slokdarmkanker. De dokters zeggen dat hij moet stoppen met trainen voor de marathon, anders wordt het hem fataal. Gerard trekt zich hier niets van aan en blijft doorgaan. Halen de mannen de eindstreep?

1 opmerking:

Unknown zei

Aanrader! Ook leuk voor gewone mensen ;-)