zaterdag 3 januari 2015

Dinxperlo 31e Snertloop 6,1 km - 23.50 min - 5e plaats

Een beker en een meter bier voor Bram Wevers, de winnaar van de 6,1 kilometer
De Snertloop in Dinxperlo is de laatste jaren meestal de eerste wedstrijd die ik in het nieuwe jaar loop. Ook dit jaar staat hij weer op het programma en ruim op tijd vertrek ik met Andre Balke, Gerrit Ormel en Bram Wevers naar het grensplaatsje. Het is iedere keer weer een verrassing hoe de route er uit zal zien want een vast parcours hebben ze daar niet. Liepen we in het verleden wel eens de grens naar Duitsland over, in 2015 is er een route ten noord-oosten van Dinxperlo uitgezet.

Aan de start van de 6,1 kilometer staan 64 atleten, terwijl er aan de 9,9 kilometer slechts een deelname van 25 personen is. Dat is eigenlijk te weinig voor deze leuke, gezellige en kleinschalige wedstrijd. Een aantal AVA'70 leden staan de andere dag bij de Nieuwjaars Run in Zieuwent aan de start. 

Na het luiden van de bel kom ik de eerste 400 meter tot mijn verrassing aan kop te liggen, maar nadat Bram me voorbij is gegaan lig ik al vrij snel op een zesde positie. Ik zie Bram de koppositie verstevigen als hij steeds meer afstand neemt van zijn achtervolgers. Zelf loop ik erg lekker over de verharde wegen in de richting van de Heurne en kan ik mooi in de buurt van de jeugdige Remco Smits blijven.

Als we vanaf de Spekkendijk de Dinxperlosestraatweg weer oversteken moeten we nog ruim 1,5 kilometer over het fietspad lopen. Dit is het moeilijkste gedeelte van het parcours omdat we hier lichte tegenwind hebben. Toch kan ik hier Remco nog voorbij gaan en als we het hekje bij het voetbalveld weer ingaan loop ik nog steeds op een mooie vijfde plaats. Na de finish blijkt Bram de 6,1 kilometer gewonnen heeft, met een mooie 2e plaats voor clubgenoot Miel Heusinkveld. Met de prijsuitreiking, onder het genot van een heerlijke kop erwtensoep, krijgt Bram zijn beker en een meter bier overhandigd.

Geen opmerkingen: