zondag 1 februari 2015

Verslag van de 3e Winterbosloop in Beek

Marco Rutgers, Jos Sasse en Jorik Huizinga - de nummers één van de verschillende klassementen op de 1 kilometer
Jorik Huizinga met tweede plaats eindwinnaar bosloopcompetitie Beek

Door Benno Stevering

BEEK – Het rondje in de Beekse bosloop is het zinnebeeld van afzien. De tien kilometerlopers dienen het vier keer af te leggen  met daarbij ook de lange heuvel, de ferme kuitenbijter. Full prof triatleet Evert Scheltinga uit Arnhem pakte de winst in de derde aflevering van de bosloopcompetitie in Beek. Hij liep een eenzame strijd aan kop en noteerde een rappe tijd van 34.22 minuten. Scheltinga: ‘’In mijn jeugdjaren heb ik hier eens gelopen. Het is dan ook leuk om te kijken hoe het parcours er nu bij ligt. Jeugdherinneringen komen boven. Ik heb de afgelopen weken hard getraind. Dagelijks ben ik nu twee tot drie keer met triatlon bezig. Dit jaar wil ik me kwalificeren voor het WK Zell Am See voor de halve triatlon. Ooit wil ik de Iron Man in Hawai nog eens meedoen!’’ Afgelopen jaar werd Scheltinga negende op het NK halve triatlon Iron Man, tweede op het NK Sprint triatlon, zesde in Zell am See en zevende op Lanzarote. Scheltinga traint de triatlonvereniging Arnhem en in Westervoort geeft hij nog techniektraining.  

Op de tweede plek was het  Jorik Huizinga uit Doetinchem die de competitie op naam wist te schrijven. ‘’Ik voelde duidelijk de dreiging vandaag en moest net als Jos Sasse diep gaan. Ik heb alle drie keren hier genoten in Beek. Ik kijk nu vooruit naar de Slangenburg Trailrun of de Fatimaloop.’’ Huizinga noteerde 37.43 minuten en wist Jos Sasse uit Harreveld in de slotronde te passeren. Sasse werd derde in 37.47 minuten. 

Bij de vrouwen won overtuigend Lisa te Molder uit Zieuwent met een tijd van 43.16 minuten. In de derde ronde leek het er op of haar achtervolgster Wendy Sasse naar voren opzette. Wendy Sasse uit Harreveld hield de achterstand uiteindelijk beperkt met 43.40 minuten, gevolgd door Naomi van HIerden van Argo die 45.42 minuten noteerde. 

De vijf kilometer werd een prooi voor Daan Reintjes uit Oud-Zevenaar in 15.58 minuten. ´´Het was een eenzame strijd voor mij voorin het veld. Ik kreeg mijn clubgenoten niet direct mee. Na de Dijkencross in Pannerden voelde ik pijn aan mijn lies en moest me wat sparen. Nu ging het wel weer en kan ik het NK tien km in Schoorl vol vertrouwen tegemoet zien. Wouter Gijsberts ging tot aan de heuvel mee. Ik kon makkelijk omhoog en tot de finish mijn tempo hoog houden.´´Een aanval op het parcoursrecord van Dennis Weijers die destijds 15.13 minuten noteerde zat er vanwege de glibberige omstandigheden even niet in. Wel kreeg hij zijn clubgenoten van het Craftteam Wouter Gijsberts uit Gaanderen en Edwin Wissema uit Didam mee die 16.59 en 17.03 minuten noteerden. Wouter Gijsberts had het zwaar in de achtervolging op Reintjes. Hij was iets minder snel dit keer. Wel wist hij het eindklassement op de vijf kilometer op naam te zetten. 

Famke Heinst van het Craftteam won bij de dames in 19.56 minuten, gevolgd door Sophie van der Most uit Duiven die 20.12 minuten nodig had. Stichting Omloop Beek kan terugkijken op een geslaagde bosloopcompetitie. Voorzitter Jan Leuverink reikte na afloop de prijzen uit bij het Peeske aan de  beste drie finishers. 

Geen opmerkingen: