zaterdag 7 februari 2015

Familie Demkes en de Marathon van Rotterdam

Katja en Björn Demkes
Op vrijdagavond 6 februari spreek ik met Bjorn af dat ik wederom met hem een duurloop van 1 uur en 45 minuten mee ga lopen op zaterdag 7 februari. Op zich niet erg, maar het tijdstip spreekt me niet zo aan. 06:45 uur in de morgen. Bjorn is druk aan het trainen voor de marathon van Rotterdam op 12 april. Hij traint alles alleen. Af en toe staat er een training op dat ik denk dat kan ik volhouden. Dan hoeft Bjorn niet alles alleen te lopen.

Zaterdagmorgen 06:30 uur, de wekker gaat. Ik denk bij mezelf bekijk het maar. Lijk wel niet wijs. Ik hoor mezelf zeggen: " ik ga niet mee, ik ga straks wel voor mezelf." Bjorn zegt: dat is goed ga ik ook wel later. Hier word ik wel wakker van en voor ik het weet sta ik al naast bed en kleed ik me om voor de duurloop. Voor mij is het een duurloop 2 en voor Bjorn een lange easy Run. Snel eten en hup weg zijn we. Het is koud en donker. We lopen richting Vragender. Het lopen gaat lekker. Ik voel me goed. Kan het tempo goed vol houden. Als we voorbij de Domme Aanleg zijn, begint het al licht te worden.

Bij Bredevoort is er een prachtige zonsopgang. We gaan bij boer Meerdink rechtsaf richting Corle. Ik kan nog steeds met Bjorn praten. 2 weken geleden heb ik ook meegelopen en kon ik geen woord uitbrengen. Tempo was toen hard werken. Nu is het wat makkelijker. We gaan via de Maneschijnweg richting het Korenburgerveen, als we 2 reetjes voorbij zien springen in de weilanden. Ik voel tranen prikken in mijn ogen. Wat mooi toch met die opkomende zon  en in die kouwigheid. Praten kan ik niet meer, omdat het tempo nu wel wat zwaarder wordt.

Ik hoor Bjorn zeggen:" je loopt te hard." Ik ben weer in de bewoonde wereld en begin gelijk terug te katten. Ik mag wel harder lopen. Jij niet. De hele weg samen lopen en er dan op het laatst vandoor proberen te gaan. Zachter lopen. Oke ik pas me weer aan. Ik kan dus toch nog wel praten. Ik merk dat het toch wel makkelijker gaat als je telkens een hoger tempo loopt tijdens de duurlopen. Kan de volgende keer wel weer helemaal bagger gaan. Via het Onderholt in Lievelde zijn we bijna thuis. Bijna 22 km gelopen en het is nu 08:30 uur. Prachtige duurloop gelopen en  nog een mooie lange dag voor de boeg. Blij dat ik toch meegegaan ben. 

Groeten Katja Demkes


6 opmerkingen:

Geert zei

Dat is zeker vroeg voor een zaterdagmorgen maar prachtig lopen met die opkomende zon. Staan er nog meer vroege trainingen op het programma?

katja zei

Jazekerssss

gerdy zei

Hey Katja, heb jij je ook ingeschreven voor Rotterdam? Appeltje eitje als ik dit lees...

Dirk zei

Mooi verhaal Katja.
Mocht Bjorn nog eens een sparringspartner nodig hebben, ik bied me aan.
Groenlo ligt vlakbij Lievelde per slot van rekening.

Rinke zei

Mooi verhaal Katja! Petje af voor tijdstip, afstand, tempo en plaatje!

Dave zei

Nice story.
Mooi duootje samen.
Al dartelend door het buitengebied.