zaterdag 7 februari 2015

Dieren 1e Jutberg Trail 16,1 km - 1:30:29 uur - 42e plaats

Een van de vele beklimmingen
Op vrijdagavond schrijft ook Gerrit Dijkslag zich nog snel in voor de 1e Jutberg Trail en haal ik hem op zaterdagochtend al voor negen uur op. Nadat ook Inez en Andre Balke zijn ingestapt kunnen we op weg naar Dieren. De nieuwsuitzendingen geven onheilspellende berichten over het verkeer in onze Noordelijke provincies aan, in verband met door gladheid veroorzaakte ongelukken. Af en toe is er een glad plekje onder mijn banden te voelen, maar 45 minuten later komen wij via prachtige binnenweggetjes veilig bij de atletiekbaan van AV Gelre aan. Op de parkeerplaats ontmoeten we meteen al Henrie en Claudia Drenthel, zodat AVA’70 met een mooi groepje vertegenwoordigd is.

Binnen halen we in een lekker verwarmde ruimte ons startnummer op en gaan dan de kantine in. Hier krijgen we al een eerste indicatie waarom deze loop nu trail heet, het is er namelijk behoorlijk frisjes. Maar dat is nog niets vergeleken de kleedkamers die we even later betrekken, ijskoud en de douches zijn als een plaats van delict met lint afgezet. Dan maar goed aankleden en éénmaal aan de start wordt er nog snel een groepsfoto gemaakt en blijken er voor de 7,5 en 15 kilometer tezamen een kleine 200 trailers aan de start te staan, waarvan er een zijn schoenen en sokken vergeten is, wat een bikkel! 

Voor vertrek krijgen we nog mee dat de afstanden 7,8 en 16,2 kilometer zijn. Over de wedstrijd kan ik kort zijn, schitterend! Prachtig parcours over de Veluwe Zoom, veel, heel veel beklimmingen (ruim 200 meter hoogte verschil), nog meer bevroren sporen en af en toe keitjes, waardoor het heel goed uitkijken was waar je liep en je helaas niet altijd van het uitzicht kon genieten. Vergeleken met de Achterhoek lag er nog veel sneeuw, wat het bos wel sprookjesachtig maakte, maar ook moeilijker begaanbaar. Net als je denkt dat de finish in zicht komt, begint op 2 kilometer van het einde een serie heuvels om u tegen te zeggen, de ene beklimming volgt op de andere afdaling, er lijkt geen einde aan te komen.

Door het parcours en de afstand ben ik niet voluit gegaan en heb onderweg nog wat foto's genomen maar onder deze omstandigheden ruim 10 kilometer per uur lopen, ik ben tevreden. Nadat ik me gedoucht heb en warme kleren heb aangetrokken blijk je op je startnummer in de kantine een bord erwtensoep te krijgen en even later werd de terugtocht naar Aalten aanvaard en zat een mooie en sportieve zaterdagochtend er weer op!
Het startnummer ophalen bij de inschrijving
Het finish certificaat

Geen opmerkingen: