donderdag 5 februari 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 66

De flyer van de Track & Field Cross
Genoeg gelachen: het is tijd voor de Track & Field Cross

Was het mooi in Argentinië? Ja prachtig. Heb je veel meegemaakt? Poh, ik kan er wel een boek over schrijven. Heb je veel van het land gezien? Nou ja, niet echt. We hebben veel bekeken, maar het land is zo immens. In een maand kun je lang niet alles zien. Wat ben je bruin geworden, hahaha! Ja zeg dat wel, hahaha (Als die nog zo’n opmerking maakt, sla ik één van zijn gele tanden uit zijn muil). Zal je terugwillen? Zeker. Als ik de kans krijg vlieg ik zo terug. Dat koude weer is vast wel even wennen of niet? Nou, zeg dat wel…..  Genoeg gelachen! Vakantietje is achter de rug, stage is begonnen, de trainingen wordt weer opgepakt: het saaie leven draait weer op volle toeren.

Een beetje dromerig dribbel ik terug na het gebruikelijke knieheffen. Het zweet loop over mijn rug en tegelijkertijd bibber ik van de kou. “Gaat het Erwin?” Ja zeker, antwoord ik, terwijl ik de banaan van zojuist langzaam naar boven voel kruipen. De eerste hardlooptraining op Nederlandse bodem gaat niet zoals gepland. Enkele uren voor de training werd ik af en toe verrast door een onaangekondigde ‘kotsaanval’. De eerste vloedgolf kwam volledig uit het niets. Vanaf mijn fiets deponeerde ik een grote hoeveelheid lichtgele drab bij de buurman in de tuin. Luttele uren later kwam een bakje perzikyoghurt er met alle geweld weer uit. Ditmaal kon ik de aanval pareren en bereikte ik na een vinnig sprintje ruim op tijd het toilet. Oké, een paar keer kotsen is niet ideaal, maar het is geen reden om de training te laten schieten.

De enige reden om mijn trainingen zo overhaast op te pakken is de Track & Field Cross. De nu al historische hardloopwedstrijd die in het 2e weekend van maart plaats gaat vinden. Een uitdagend programma voor jong en oud, sponsoren van naam en een speaker die zijn sporen inmiddels heeft verdiend. Als de cross niet je hoofddoel is, kun je het gebruiken als laatste test voor de Halve van Venlo. Ik heb me ingeschreven voor de Suzuki Sprintcross. Het onderdeel dat wordt gesponsord door Suzuki Winkelhorst – ik herhaal – Suzuki Winkelhorst – is uniek. Waar kun je als volwassen man, want dat ben ik inmiddels- een wedstrijd lopen van maar twee kilometer? Nergens! De Track & Field Cross biedt mij deze mogelijkheid. Een podiumplaats op deze Suzuki Cross zal de kroon zijn op mijn hardlooploopbaan. Ik zie het al voor me. Spikes onder, een strak getrokken kop en trillende vingertjes van de spanning. Een paar springen uit stand om de kuiten op spanning te krijgen. Enkele keren diep in- en uitademen om mijn hartslag, die op hol slaat, onder controle te houden. Na het startschot vlieg ik samen met mijn concurrenten weg. Met een belachelijk hoge snelheid rauzen we door het bos. We scheren kort langs bomen, sprinten de heuvels op alsof ze er niet zijn, geven elkaar, waar nodig, een duwtje of elleboogje. Bij het ingaan van de laatste honderden meters spuug je wanhopig wat slijm weg, hopend dat de bloedsmaak verdwijnt. Als je de finish passeert is alleen een stevig dranghek in staat om je totaal verzuurde lijf op te vangen. Man, wat heb ik er zin in.

Jos Luiten, het kloppende hart van de Spar in Bredevoort neemt de sponsoring van de 1 en 2 kilometer Spar Run, de wedstrijden voor pupillen en junioren, voor zijn rekening. Deze sympathieke winkeleigenaar heeft al toegezegd dat die gaat strooien met prijzen op de 14e .

Hetzelfde geldt voor oosterbuur Björn Weier. De grote meneer achter hardloopshop ‘Lex Laufexperte’ te Bocholt heeft al heel wat regionale lopers in een paar nieuwe loopschoentjes gestoken. Voor de eerste dame en heer van de 5 km wacht ook een paar schoenen uit zijn riante collectie. Dirk Vreman, knuffelbeer van Ava’70, praat het hele evenement op geheel eigen wijze aan elkaar. Geen vooroorlogse tranentrekkers maar hippe opzwepende muziek  Een tiptop verzorgde catering en nog veel meer. Ik kan niet wachten op de Track & Field Cross  van 14 maart. Meer info vind je op de website van Ava’70.
Als deze wedstrijd geen geldige reden is om mijn trainingen zo overhaast te hervatten, weet ik het ook niet meer! 

Ps. Inschrijven is al mogelijk, ruim 40 atleten gingen je al voor. 
Een beetje reclame is er in het afgelopen weekend ook al voor gemaakt!

Geen opmerkingen: