zondag 8 mei 2016

AVA`70 organiseert 16e editie Gerard Tebroke Memorialloop

Zaterdag 21 mei 2016
Zaterdag 21 mei a.s. wordt het vernieuwde centrum van Aalten weer omgetoverd tot een heuse atletiekarena. Dan vindt namelijk de 16e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats. De eerste 2 onderdelen van het wedstrijdprogramma zijn bestemd voor de jeugd. Om 17.15 uur valt het startschot van met de Intertoys Kidsrun, bestemd voor de jeugd tot en met 9 jaar. Een bijzondere ervaring voor de kids is altijd weer de doorkomst door de Intertoys-winkel, het grootste speelgoedpaleis van Aalten. Een kwartier later is het de beurt aan de kinderen tot en met 15 jaar voor de Intertoys Kidsrun. Deze loop gaat over 2 ronden en de deelnemers leggen in totaal 1700 meter af. Om 18.00 uur vindt de start plaats van de 10 kilometer G.T.M. Wedstrijd- en Recreatieloop op een door de Atletiekunie gecertificeerd parcours. De organisatie heeft al een aantal toezegging van zeer snelle lopers ontvangen. Het beloofd in ieder geval een prachtig stukje topsport op te leveren in het centrum van Aalten.

De GUV- Run vormt het sluitstuk van de G.T.M.-Loop en kent een lengte van 5 kilometer. Het peloton deelnemers aan deze wedstrijd gaat om 19.15 uur van start. De lopers en loopsters leggen in totaal 3 ronden af op het selectieve, prachtige en sfeervolle parcours, waarbij de passage dwars door café Leuven dit jaar weer is opgenomen in het parcours. Ook dit jaar vormt de GUV-Bedrijvenloop onderdeel van de wedstrijd over 5 kilometer. Bedrijven en instellingen kunnen met minimaal 3 en maximaal 5 lopers, loopsters of een mixed-team deelnemen. De helft van het inschrijfgeld van de Bedrijvenloop komt ten goede aan Kindertehuis Popesti in Roemenië. Het Aaltense echtpaar Aafke en Piet de Vries zet zich al jaren in voor deze instelling en kunnen de financiële ondersteuning erg goed gebruiken. De honderden atleten en atletes kunnen bij de doorkomst en finish rekenen op de toejuichingen van het publiek, maar zeker ook op de enthousiaste  aanmoedigingen van speaker Henk Borgmeijer. Bij de finish ontvangt elke deelnemer een gevulde goodiebag en een fraaie medaille. 

Alle informatie over de 16e Gerard Tebroke Memorialloop en de mogelijkheid van voorinschrijving is te vinden op de nieuwe site: www.gerardtebrokeloop.nl of via een link op de site van AVA`70, www.ava70.nlDe voorinschrijving sluit op 20 mei a.s. om 23.59 uur. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 16.00 uur in het Gemeentekantoor van Aalten, in de Hofstraat, vlakbij start en finish. We rekenen op een massale deelname van leden van AVA`70, want wat is er mooier dan lopen voor het thuisfront en in het eigen dorp!

Geen opmerkingen: