zaterdag 28 mei 2016

Gezellige actieve open dag AVA'70

Iedereen sport volop mee
Familie, belangstellenden en sponsors niet alleen laten zien, wat er zoal bij AVA`70 gebeurt, maar hen ook actief deel laten nemen aan de verschillende programma-onderdelen. Dat was de bedoeling van de Open Dag, die de club zaterdag 28 mei jl. organiseerde op haar complex.  De opzet slaagde uitstekend, want een erelid nam deel aan de estafetteloop, kinderen werden door hun ouders uitgedaagd om mee te doen aan een sprintwedstrijd en een sponsor waagde zich zelfs aan een lesje speerwerpen.

Om 10.00 uur werd het startsein gegeven van de Actieve Open Dag en het programma was veelzijdig en zat bomvol. De ouders van de pupillen werden in het clubgebouw bijgepraat door voorzitter Dave Posthumus, terwijl buiten de senioren van start gingen voor een duurloop of prachtige wandeltocht. De verschillende programma-onderdelen werden door Nieke Hoitink aan elkaar gepraat. De presentatrice van Omroep Gelderland deed dit op uitstekende wijze en liet dan ook blijken van alle atletiekmarkten thuis te zijn.

Bezoekers konden het clubhuis bewonderen en tevens werd hier getoond hoe de accommodatie tot stand is gekomen. In het krachthonk was de gelegenheid om zich te laten voorlichten over het nut van kracht- en stabiliteitsoefeningen voor het hardlopen. Daarnaast bestond hier de mogelijkheid om zich te laten masseren. Buiten volgden de verschillende atletiekdemonstraties elkaar op en hierbij konden ouders en belangstellenden actief deelnemen. Dit gebeurde vooral bij de grote estafetteloop, waarbij teams tegen elkaar uitkwamen in een wedstrijd. Het ging er ontzettend fanatiek aan toe en met name de pupillen vonden het geweldig, dat de ouders ook in actie kwamen.

Langs het veld stonden diverse kramen van de diverse sponsoren van AVA`70. Ze maakten gebruik van de mogelijkheid die de organisatie hen bood om zich te presenteren. Uiteraard was er ook de gelegenheid voor het nuttigen van een hapje, drankje of een fruitsmoothie op het fraaie nieuwe buitenterras. Alles was uit de kast gehaald om de jongste aanwinst gereed te hebben voor de Open Dag en dit huzarenstukje slaagde. Hierdoor konden de bezoekers, zittend op de loungebank, lekker in het zonnetje genieten van alle activiteiten.    

De inzet van veel vrijwilligers is kenmerkend bij AVA`70 en ook deze dag waren er weer tientallen in touw, om het iedereen naar de zin te maken. De organisatie kijkt bijzonder tevreden terug op het evenement, dat mede door het prachtige weer en het gevarieerde programma, de nodige belangstelling trok.

Geen opmerkingen: