zaterdag 20 mei 2017

Prachtig sportfeest 17e Gerard Tebroke Memorial in Aalten

Een nieuw programma-onderdeel vormde de GUV Scholierenrun
Een groot en kwalitatief sterk deelnemersveld, een schitterende hardlooparena, prachtig loopweer en veel publiek, maakten de 17e editie van de GTM-loop afgelopen zaterdag tot een prachtig sportevenement. Om half 5 in de middag klonk het startschot voor de jongste talenten bij de Intertoys Kidsrun. Het ging bijzonder hard bij deze kanjers,  zowel bij de jongens en meisjes. Dit uiteraard tot groot enthousiasme van het publiek. Sil Kreykamp was na zijn ronde van 850 meter als eerste bij de finish, gevolgd door Thom Berkelder en Luuk de Weerdt. Isa Grevink beklom de hoogste trede bij de meisjes, terwijl Amber ter Horst tweede werd en Madelief Erkelens het geel gekleurde podium completeerde. Daarna was het de beurt aan de jeugd tot en met 15 jaar om hun kunnen te tonen. Bij de jongens was Michiel Wellink prima op dreef en pakte een tweede plek. Ook Tim Weijers was blij met de derde positie, die hem een mooie beker opleverde. Bij de meisjes toonde Noa Luimes al haar talenten en won, net als vorig jaar, de wedstrijd. De tweede plaats was er voor Marit Kleinbussink.

Een nieuw programma-onderdeel vormde de GUV Scholierenrun. Wekenlang werden de eersteklassers van Schaersvoorde door hun gymdocenten voorbereidt op deze wedstrijd en maar liefst 70 leerlingen en een handvol leraren stonden om 17.00 uur klaar voor vertrek. De organisatie had de populaire Aaltense finalist van Idols, Mitch, bereidt gevonden om het startschot te lossen en ook de prijsuitreiking te doen. Dylan Rots en Pieter Temming maakten er een fraaie strijd van en bij de meet bleek Dylan net iets sneller. De derde plek was er voor Ruben Meijnen. Bij de meiden was het Floor Huls, die haar zus Jasmijn aftroefde, terwijl Diede Horning de derde prijs veroverde.

Een enorm peloton atleten en atletes stond aan de start van de GUV 5 kilometerrun. Het veelkleurige peloton liep in totaal 3 ronden met evenveel passages dwars door café Leuven. Het pittige parcours en de warme weersomstandigheden deden een behoorlijke aanslag op de lopers en dat was te zien en te merken bij de finish. Mudesir Awal Aman toonde zijn uitstekende talent. De jonge loper van het ARGO-topteam  liep een sterke wedstrijd en finishte in een prachtige tijd van 16,28 minuten. AVA`70-junior Stan Prinsen liep eveneens een geweldige race en werd 2e in de tijd van 16,45 minuten. Bij de Dames leidde Sanne Averesch van start tot finish en won de race in een fraaie tijd van 19,59 minuten. Zilver was er voor Linde Klein Nibbelink van de organiserende vereniging.

Onderdeel van de 5 kilometerloop vormde ook de GUV Businessrun, waarvoor zich een 14-tal teams hadden aangemeld. Het team van Lex Laufexperte Björn Weier, kwam met hele sterke lopers in actie en de tijd van de 3 snelste atleten was met een recordtijd van 51,18 minuten, veruit de sterkste. Een tweede plaats was er voor het team van hoofdsponsor GUV, terwijl het gezelschap van Alfa accountants zich als derde mocht laten huldigen. Een groot gedeelte van het inschrijfgeld komt ten goede aan de Joanne Foundation.

Het was de organisatie gelukt om een ijzersterk deelnemersveld bij de Farmlight 10 kilometerrun aan de start te krijgen, waaronder diverse Nationale kampioenen. Een drietal toplopers  ging  gelijk na de start in hoog tempo rond. Speaker en spraakwaterval, Speaker Henk Borgmeijer zweepte het publiek nog eens flink op en onder luid applaus kwam het trio telkens over de bomvolle Markt. Uiteindelijk won Joeri Wolf de wedstrijd in een uitstekende tijd van 30,26 minuten, op korte afstand gevolgd door Dennis Licht en Frank Futselaar. AVA`70-lid Mark te Brake liep een uitstekende wedstrijd op het selectieve parcours en eindigde op de 7e plek in een geweldige tijd van 32,30 minuten, wat hem als snelste verenigingsloper een fraaie beker opleverde.  Bij de Dames moest Lisa Jaschke het de hele wedstrijd alleen doen en kon het snelle begintempo redelijk vasthouden. Met een prima tijd van 38,21 minuten mocht ze zich als winnares laten feliciteren. AVA`70-troef Lisa te Molder had het erg zwaar, maar finishte wel als tweede dame en mocht als snelste Dame van de thuisclub ook een beker in ontvangst nemen.

Na afloop keek de organisatie zeer tevreden terug op de 17e editie van de GTM-loop. De uitstekende prestaties van de honderden deelnemers, het vele publiek, de prachtige sfeer en de enthousiaste inzet van de ruim 70(!) vrijwilligers van AVA`70, zorgden voor een schitterend verlopen sportevenement in het centrum van Aalten!