zondag 28 mei 2017

Foto's en verslag van de 19e Eiberrun in Eibergen

De groengeklede lopers van trainingsclubje Run4Fun, een aantal van hen had graag met hond de Dogsrun gelopen. 
Schaduwrijke route Eiberrun blijkt schot in de roos bij tropische hitte

EIBERGEN - De nieuwe route van de Eiberrun kwam voor de lopers als een geschenk uit de hemel. Tegen half twaalf, de tijd van de start, was het kwik al tot 25 graden gestegen en daarom was menigeen blij met het loofrijke parcours.

Voorheen ging de route over lange stukken asfalt naar Neede en terug. Dankzij de aanleg van de nieuwe N18 heeft de organisatie nu gekozen voor een rondje dichter bij huis. De lopers konden kiezen uit een of twee rondjes van zeven kilometer. De Dogrun, waarbij baasjes samen hun honden zes kilometer afleggen, werd wegens de hitte afgelast.

De foto van de groengeklede lopers vóór de start in het openluchttheater betreft de leden van trainingsclubje Run4Fun. Een aantal van hen had graag met hond de Dogsrun gelopen. Alwine de Raad bijvoorbeeld: "Die wedstrijd was helaas afgelast, waardoor ik niet met mijn hond Sossa kon lopen. Jammer natuurlijk, maar ik heb alle begrip voor het besluit. Voor honden is het echt niet te doen zo ver te lopen bij die temperaturen. Zelfs voor mij en mijn medelopers was het door de warmte best afzien!" (bron)

Klik op de link voor de foto's van Dennis Wonnink

1 opmerking:

Jelle zei

Mijn schoonsus staat ook op de foto