zondag 14 mei 2017

Fietsen en vragenuur bij de 2e triathlonclinic

De 2e clinic in aanloop naar de GUV triathlon in Aalten staat in het teken van het fietsen. Eddy Lamers, toptriatleet uit Groenlo komt het begeleidingsteam versterken, zowel tijdens het fietsen als na de training, om de vragen die er zijn te beantwoorden. De eerste deelnemers komen rond 9.15 uur binnen. Het is de bedoeling om 9.30 uur te beginnen met de training, want we moeten voor 11.30 uur terug zijn voor de mensen die aanschuiven voor het "vragenuurtje."
Er volgt een korte uitleg van het programma om vervolgens op de fiets te stappen om gezamenlijk in te fietsen op het parcours van de triathlon. Een korte stop bij de Slingeplas en wat uitleg over het wisselen. Op het lusje Hoeninkdijk / Heidedijk gaan we het programma afwerken. Eerst het lusje verkennen, met aansluitend een paar steigerungen en iedereen is klaar om de training goed uit te kunnen voeren.
Eerst wordt de techniek om goed een bocht te nemen geoefend. Het hoofdprogramma is een piramide-training in minuten. Iedereen kan deze op zijn eigen niveau uitvoeren. Tijdens het fietsen worden de deelnemers van tips voorzien door Eddy en Gerben. Na 3 kwartier flink trainen is het tijd om terug te gaan naar het AVA-terrein.
In het "vragenuurtje " gaat Eddy aan de hand van (afgelopen jaar) triathlon Aalten de wedstrijd doornemen. Dit begint al met " Wat eet je 's morgens en waar zet ik de fiets neer. Bij de start waar ga ik staan, welke zwemslagen, bril onder de badmuts of erboven. Wisselen; Waar let je op..."Kortom; Het is al snel duidelijk dat triathlon vooral nadenken is hoe je de wedstrijd gaat indelen. Het is niet alleen maar zo hard en snel mogelijk zwemmen, fietsen en lopen. Maar ook hoe kan ik dit zo efficiënt mogelijk doen. Het was een geslaagde 2e clinic met een enthousiaste groep. We kijken uit naar de koppeltraining over 2 weken op zondag 28 mei.
Sportieve groeten
Denise en Gerben

Geen opmerkingen: