zaterdag 20 mei 2017

Aalten 17e Gerard Tebroke Memorialloop 5 km - 20.52 min - 36e plaats

Het team van Estinea met vlnr: Wim Jentink, Jelle Hubers, Boudewijn Inja, Geert Wevers, Rick Kleinhesselink en Rob Elijzen
Het is al weer tien weken geleden dat ik mijn laatste vijf kilometer wedstrijd, de Track&Field Run in Aalten, heb gelopen en ik ben dan ook benieuwd hoe ik er voor sta. Via mijn werkgever Estinea heb ik me opgegeven en samen met Jelle Hubers, Rob Elijzen, Wim Jentink en Rick Kleinhesselink vormen we het Estinea Fit en Vitaal Runningteam. Coach Boudewijn Inja ontvangt ons met een grote glimlach bij 'De Geste', waar hij alles prima geregeld heeft. Het startnummer en het shirtje liggen al klaar en nadat we een groepsfoto hebben gemaakt gaan we een gedeelte van het parcours verkennen.

De tien kilometer is inmiddels van start gegaan en het is een prachtig gezicht hoe de toplopers over het parcours rennen, wat een snelheid hebben die gasten. De snelste man van onze vereniging, Mark te Brake, kan goed in hun spoor blijven en er worden tijden gelopen van net boven het halve uur. Maar ook de vijf personen uit mijn trainingsgroep (Hans Jentink, Rinke ter Haar, Patrick Weijers, Gerrit-Jan Jansen en Geert Zweerink) vechten hun onderlinge duel uit en doen er ruim tien minuten langer over.

Als laatste loop deze avond gaat de vijf kilometer van start. Na een klein rondje van een kilometer volgen er twee ronden van twee kilometer. Na de tweede doorkomst op de Markt weet ik dat ik nog flink moet doorlopen om onder de 21 minuten te blijven. Het weer is prima maar vooral in de Hofstraat en de Slingelaan is het, met de laagstaande zon, erg warm. Gelukkig staat Ina even later bij een waterpost aan de Dalweg en maak ik er beide keren graag gebruik van. Als ik de klok op de Markt kan zien weet ik dat ik net onder de 21 minuten kan blijven en kom ik in precies dezelfde tijd (20.52 minuten) over de finish als twee jaar geleden. Meer zit er vandaag ook niet in, al moet ik hier nog wel weer bijna een half minuutje vanaf kunnen lopen. De ronde tijden zijn: 3.45, 8.30 en 8.37 minuten. Met het team van Estinea eindigen we op een keurige achtste plaats.

Met een deelname van ruim 500 atleten is dit denk ik de drukste bezetting van alle edities. De organisatie heeft weer alles uit de kast getrokken om er een geweldig evenement van te maken en dat is prima gelukt. Naar de doorkomst op de Markt en door café Leuven kan je echt uit zien. Het is wel jammer dat relatief weinig senioren leden van AVA'70 aan deze wedstrijd mee doen. Atleten, probeer volgend jaar deze drempel is over te komen en schrijf je ook in, dat verdiend deze Memorial!  

1 opmerking:

Jelle zei

Mooie foto van estinea