zondag 3 december 2017

Foto's en uitslagen van de 22e Montferland Run in 's-Heerenberg

Patrick Weijers, Cindy Brusse en Hans Jentink voor de start van de 15 kilometer
Kenianen domineren Montferland Run, Ali beste Nederlander

De Montferland Run in 's-Heerenberg is uitgedraaid op een Keniaans feestje. Bij de mannen won Victor Chumo en Mary Munanu was veruit de snelste bij de vrouwen. Chumo voltooide de wedstrijd over 15 kilometer in 43.23 en was zijn landgenoten Alfred Barkach en Noah Kipkemboi net te snel af. Daniel Wanjiru, dit jaar de winnaar van de marathon van Londen en in 2016 de beste in Amsterdam, werd in 43.34 vierde.

Michel Butter finishte na zijn sterke marathon in New York van vorige maand als elfde in 46.51. Hij moest twee landgenoten voor laten gaan. Mohamed Ali, de nationaal kampioen op de 5.000 meter, werd negende in 46.02 en Ronald Schröer kwam uit op 46.19.
Bij de vrouwen liep Munanu een eenzame race in Gelderland. Met haar tijd van 49.08 was ze meer dan een minuut sneller dan de Oegandese Stella Chesang (50.27). Ruth van der Meijden werd derde in 51.55.

Klik op de link voor de uitslagen

site organisatie

Meer foto's volgen zo snel mogelijk
Jos Slutter, Hans Jentink, Arno Derksen, Rinke ter Haar en Patrick Weijers zijn net over de helft
In de laatste kilometer staan Patrick en Sabine Ikink en Sanne Wisselink de lopers op te wachten