woensdag 6 december 2017

Rondje Slangenburg in Doetinchem

van links naar rechts Wim Brinkman, Rob Berkelder, Evelien Hillen, Gerdy Hoornenborg en Geert Wevers

How lucky we are!

Vanmorgen was het dan eindelijk zover. Ik mocht aan mijn maandelijkse avaloopvriendjes Rob en Geert mijn eigen bedachte route presenteren. Ook Evelien en Wim Brinkman durfden het aan om mee te gaan. Ik was eerlijk gezegd best een beetje zenuwachtig. Want wat als ze de route 10x niks zouden vinden? Wat als het parcours onbegaanbaar was? Of wat als het weer ‘driete’ werd….? Maargoed... Het weer was best goed vandaag en met volle moed reden we naar plaats van bestemming…DE SLANGENBURG! Zoals jullie weten heeft de Slangenburg een speciaal plekje in mijn hart. Dat hebben jullie ooit kunnen lezen in een eerder stukje dat ik daarover schreef, klik hier voor de link.

De Slangenburg is namelijk het mooiste stukje Achterhoek voor een loper. En we mogen van geluk spreken dat we er zo dicht bij wonen (How lucky we are!). Om weer even in een bijpassende sfeer te komen een bijpassend muziekje (zoals mijn vaste loopmaatje Rinke dat ook altijd zo mooi doet in zijn stukskes). Je kunt in de Slangenburg wel 20 km achter elkaar over zand- en bospaadjes lopen, waarbij je telkens weer verbaasd bent over de schoonheid van het gebied. De mooie oude beukenbomen, het prachtige idyllische kasteel en de romantische doorsteekjes zijn oogstrelend in ieder seizoen. Gelukkig ervaarden mijn loopmaatjes dat vandaag ook, want de ‘Oooohhhs’ en ‘Aaahhhs’ kwamen met regelmaat uit hun monden. Natuurlijk kon ik ze tijdens de 11 km die we liepen alle mooie plekjes met het bijpassende romantische verhaal aanwijzen die de Slangenburg zo speciaal voor mij maken. Ze genoten zichtbaar. 

Even werd het nog spannend toen Rob struikelde over een tak en met een flinke dreun in de struiken en modder belandde. Maar gelukkig hield zijn knie het en konden we ons prachtig rondje in deze mooie omgeving voortzetten. Voldaan en blij reden we na deze perfecte ochtendloop terug naar Aalten waar bij Huize Hillen een heerlijke bak koffie op ons stond te wachten.  We hadden nog meer geluk omdat de sint de avond ervoor heerlijke traktaties voor bij de koffie achter gelaten had. Een gezellige loopochtend met een fijn gezelschap in een nog mooiere omgeving! 

Gerdy Hoornenborg
Wil je ook een keer meelopen op de woensdagmorgen, de volgende loopjes zijn op 10 januari en 21 februari 2018. Wel even doorgeven graag. Klik hier voor alle trainingsloopjes.
Heerlijk kopje koffie in huize Hillen

2 opmerkingen:

Rinke zei

Rob zocht natuurlijk een mooi stuksken mos...

Evelien zei

Mooi verhaal Gerdy, en super mooie route, best jammer dat weej nergens wat over op konden marken ��