dinsdag 12 december 2017

Massale belangstelling GUV Marathon

De verwachting is, dat minstens 100 jeugdleden bij de start van het evenement aanwezig zijn, om mee te rennen naar partycentrum `t Noorden
Op zaterdag 23 december a.s. vindt de GUV Marathon plaats. De estafetteloop van 42, 2 kilometer is opgedeeld in 12 etappes en het parcours is uitgezet rondom Aalten. Het doel van de actie is om geld in te zamelen voor kansarme kinderen in onze gemeente. Of het aan het lokale karakter van de actie ligt is de vraag, maar de belangstelling voor het evenement is overweldigend….

Deelnemers:
Op dit moment hebben zich al meer dan 250 deelnemers aangemeld voor de GUV Marathon. Een 15-tal atleten is van plan om het gehele traject van ruim 42 kilometer hardlopend af te leggen. Anderen hebben een tweetal, drietal of een kwartet gevormd, waarbij de een loopt en de ander fietst, om zo de afstand te overbruggen. Ook is het mogelijk om een aantal etappes als individu te lopen. Op de deelnemerslijst staan ook bedrijven, die met een groep personeelsleden deelnemen en families, die met een aantal gaan meedoen. Met de deelname van een atleten uit het Duitse Ellewick en Bocholt krijgt de GUV Marathon zelfs een internationaal tintje. Er wordt gelopen in een tempo van rond de 6 minuten per kilometer en de groep atleten die in actie komen lopen in een gesloten formatie. Omwille van de veiligheid, worden er diverse verkeersregelaars ingezet. Daarnaast wordt er door de organisatie ook een volgauto ingezet, evenals een bezemwagen. Naast hardlopers komen er tijdens de GUV Marathon ook diverse wandelaars in actie. Een aantal daarvan gaat het gehele traject van 42,2 kilometer wandelend afleggen en zullen al om 06.00 uur `s ochtends vertrekken. Daarnaast is het ook mogelijk om een aantal etappes te gaan wandelen.

Parcours:
Het vertrek van de GUV Marathon is om 10.00  en vindt plaats vanaf de feestelijk  aangeklede Markt in Aalten. De eerste twee etappes zijn relatief kort en gaat in de richting van Dale. Via Barlo gaat het naar het Grachthuys in Bredevoort. Hier kunnen de deelnemers rekenen op koffie, thee, broodjes en ander lekkers. De route wordt vervolgd over de Haart en de Heurne. Vandaaruit gaat het richting het Dorpshuis in IJzerlo, waar de 2e verzorgingspost is ingericht. Het parcours leidt de deelnemers vervolgens naar de Markt in Dinxperlo, om hier te gaan genieten van koffie, broodjes en nootjes.  Via de Dinxperse Heurne en Lintelo hopen de atleten en hun volgers rond 15.30 uur weer in Aalten arriveren. Onderweg kunnen de hardlopers ook nog eens genieten van de klanken van midwinterhoorns. Op verschillende plekken van de route, zullen blazers zich laten horen.  Op de Markt wordt alles in gereedheid gebracht voor de “Grand Finale”, het sluitstuk van de GUV Marathon, waarbij iedereen die een bijdrage heeft geleverd, kan aansluiten. Bij het eindstation, partycentrum `t Noorden zal tenslotte de cheque met het eindbedrag van de actie worden overhandigd aan de medewerkers van de organisatie van de week van het kind, Aladna FM.

Acties:
De deelname aan de GUV Marathon is gratis, maar een vrije gift voor het goede doel, kansarme kinderen in Aalten wordt uiteraard erg op prijs gesteld. De diverse donaties zijn inmiddels al ontvangen en daarnaast zijn er spontaan de verschillende acties op touw gezet. Zo vond er vrijdag 8 december jl. de GUV Marathonwandeltocht plaats in Groenlo. Bij de Jumbo en Albert Heijn in Aalten kan het statiegeld van lege flessen worden gedoneerd aan de GUV Marathon. Daarnaast hebben ook kapsalon Houwer, kapsalon Kerstje en garantiemakelaar Eggink Maalderink op eigen initiatief acties georganiseerd, om geld in te zamelen voor het goede doel. Een van de organisatoren van het evenement heeft besloten om Nieuwjaarstoeten te gaan verkopen. Er ontstond een ware run op de snoepzakken, waarvan er inmiddels al ruim 800(!) zijn verkocht. Er blijkt ook bij het Aaltense bedrijfsleven en de Middenstand een hartverwarmende belangstelling te zijn om de GUV Marathon te steunen. Dit gebeurt in de vorm van donaties, het schenken van goederen en het beschikbaar stellen van materialen.

AVA'70 jeugd:
De GUV Marathon, waarbij geld in wordt gezameld voor kansarme kinderen in Aalten, mag zich uiteraard ook verheugen op de warme belangstelling van de jeugd van AVA`70. Het is de bedoeling dat de pupillen en junioren van de club massaal gaan deelnemen aan de eerste en eventueel tweede etappe van de GUV Marathon. De verwachting is, dat minstens 100 jeugdleden bij de start van het evenement aanwezig zijn, om mee te rennen naar partycentrum `t Noorden. Daar worden ze getrakteerd op de specialiteit van het huis, namelijk een lekkere pannenkoek. Daarnaast krijgen ze ook ranja aangeboden. Alle pupillen en junioren hebben een sponsorlijst ontvangen, om hiermee geld in te zamelen voor hun kansarme leeftijdsgenootjes.

De organisatie van de GUV Marathon nodigt iedereen uit, om op zaterdag 23 december a.s. naar de Markt van Aalten te komen, om de start van de estafetteloop bij te wonen. Om 10.00 uur wordt er vertrokken voor de loop over 42,2 kilometer. Om 15.30 uur hoopt men terug te zijn en wordt alles in gereedheid gebracht voor het sluitstuk, het bezorgen van de cheque met de opbrengst naar partycentrum `t Noorden. Alle informatie over de GUV Marathon is na te lezen op de site: www.geertwevers.blogspot.com    

Geen opmerkingen: