zondag 3 december 2017

's-Heerenberg 22e Montferland Run 7,5 km - 31,11 min - 43e plaats

Na ruim twee kilometer, met in het rode shirt Jan Hendriks
Via mijn werkgever Estinea heb ik mij opgegeven voor de 22e Montferland Run in 's-Heerenberg. Samen met bijna 25 medewerkers, cliënten en vrijwilligers verzamelden we ons even na half tien in de prachtige appartementen van Estinea aan de Zeddamseweg. Het huis staat aan de route en een paar honderd meter van het start- en finishgebied, idealer kan het haast niet. We worden vriendelijk welkom geheten door twee oud collega's en onder het genot van een kop koffie worden de startnummers uitgereikt door teamcaptain Boudewijn Inja. De meeste deelnemers hebben zich opgegeven voor de 7,5 kilometer maar er hebben zich ook enkele atleten aangemeld voor de langste afstand van 15 kilometer.

Voor de wedstrijd ben ik sterk aan het twijfelen wat ik aan moet trekken. Een korte broek en T-shirt staat al vrij snel vast maar op het laatste moment kies ik er ook voor om er een dun thermosshirtje onder aan te trekken en mijn handschoenen aan te doen en daar heb ik geen spijt van gehad. Aan de start zie ik zelfs enkele bikkels in een hemdje staan, maar dat is mij veel te koud af. Met een paar leeftijdsgenoten (Jan Hendriks en Frank Keurntjes) praat ik in het startvak nog wat over de verwachte eindtijden en we willen eigenlijk alle drie proberen om rond de 32 minuten te finishen en het liefst er nog iets binnen.

Het startschot gaat en we moeten de eerste honderd meter wat vals plat naar boven. Dat trekt er hier altijd al behoorlijk bij als je te snel start en ik probeer me iets in te houden maar vaak heb ik daar toch wel wat moeite mee. Ook deze keer is het niet anders en als we rechtsaf zijn geslagen het lange zandpad in, komen beide heren me voorbij. Ik probeer wat in hun buurt te blijven en dat lukt me aardig en ze lopen niet meer dan tien meter bij me weg. Op de Drieheuvelenweg kan ik heuvelop wat aanzetten en beide heren weer inhalen. Voor mijn gevoel gaan me de heuveltjes ook wat gemakkelijker af dan in de ander jaren. Alle drie lopen we ruim binnen de 32 minuten en daar zijn we erg tevreden mee.

Na afloop kleed ik me om, trek wat warms aan en besluit in een rustig tempo met de 15 kilometer atleten mee te lopen. Dat is een keer wat anders dan in de kou staan te kijken. De lus naar Stokkum laat ik links liggen en op de Peeskesbult hebben de koplopers me al te pakken. Prachtig om van zo dichtbij te zien hoe hard dat gaat. Steeds meer bekenden halen me in en ondertussen jog ik rustig verder. Na ongeveer 5 kwartier heb ik mijn 12 kilometer er op zitten en met het inlopen er bij kom ik wat kilometers betreft aardig in de buurt van de halve marathon. Een mooie atletiekmorgen zit er weer op!

1 opmerking:

Jelle zei

Je staat mooi op de foto geert