zondag 10 juni 2018

Marjolein Klein Sessink 'Ik heb de genen van mijn moeder'

Survivallaar Marjolein Klein Sessink: "Volgend jaar ga ik minder wedstrijden doen, het kost namelijk wel erg veel tijd en energie." (foto: Ropes & Running)
Het is een debuut waar survivallaar Marjolein Klein Sessink alleen maar van kon dromen. Het seizoen is nog niet eens ten einde en de 28-jarige atlete van Ropes & Running heeft de overall overwinning in de KSR-klasse al op haar naam geschreven, dit deed ze door met overmacht de wedstrijd in Dronten te winnen.

door Erwin Wamelink

DINXPERLO - “Gedurende het seizoen staan er zeventien wedstrijden op het programma, de acht beste runs tellen mee voor het eindklassement”, zegt een tevreden Marjolein Klein Sessink. “Ik heb dit jaar aan heel veel wedstrijden, verdeeld over heel Nederland, meegedaan. Ik wilde in mijn eerste jaar alles zien. Elke wedstrijd is anders en heeft weer nieuwe uitdagingen. Volgend jaar ga ik minder wedstrijden doen, het kost namelijk wel erg veel tijd en energie.” Klein Sessink komt uit in de categorie ‘korte survivalruns (KSR)’. De wedstrijden hebben een lengte tussen de 6 en de 9 kilometer. Het hardlopen wordt afgewisseld met een groot aantal uiteenlopende hindernissen.

Krachten verdelen
Klein Sessink, in het verleden fanatiek voetbalster, is van huis uit een goede hardloopster. Dit seizoen is ze tevens veel sterker geworden en heeft ze haar techniek bijgeschaafd. “Ik train tegenwoordig met de mannen mee, hier word ik echt sterker van. Het gaat er iets harder aan toe en daar trek je je toch aan op. Daarnaast is mijn techniek verbeterd en heb ik geleerd om mijn krachten beter te verdelen.”

‘Genen van mijn moeder’
Als debutante startte ze aan het begin van het seizoen achterin het deelnemersveld, hierdoor ben je duidelijk in het nadeel. Al snel bleek dat ze over heel veel talent beschikte en de eerste topresultaten werden geboekt. “Ik heb de genen van mijn moeder, dat moet het zijn.” Haar moeder José Klein Sessink is zelf al jarenlang actief in de survivalsport. Hoewel Marjolein de ereplaatsen niet meer op één hand kan tellen, went het succes nooit. “Iedere keer als ik op het podium sta ben ik echt enorm blij.” Het seizoen is dankzij de overwinning in het klassement al meer dan geslaagd, toch blijft ze ambitieus. “De laatste wedstrijd is traditiegetrouw in Harreveld, hier wil ik als winnaar van het klassement graag op het hoogste podium staan.” Toekomst “Volgend jaar doe ik in ieder geval nog mee aan de korte survivalruns maar in de toekomst ga ik zeker de overstap maken naar de middellange en lange runs. Hier is het niveau nog een stukje hoger. Niet alleen zijn de wedstrijden langer, de hindernissen zijn ook zwaarder. Daarnaast wil ik ooit graag een marathon lopen, dat lijkt me prachtig.” (bron)

Geen opmerkingen: