dinsdag 29 september 2020

Midlife Marathon

Wie loopt er 15 of 30 kilometer mee met Rinke op zondag 22 november?
Zoals zovelen had ik me ook verheugd op de marathon in Rotterdam, april dit jaar. Samen met een mooi tröpken atleten met de bus naar Rotterdam -  in het jubileumjaar van AVA ’70 - om daar voor het eerst deel te nemen aan het klassieke loopnummer. Helaas, het feest ging niet door om de welbekende redenen. Ook de nieuwe datum in oktober bleek niet haalbaar. 

Nou ja, er zijn natuurlijke ergere dingen. Gaan we toch een jaar later? Natuurlijk, ik hoop dat het kan. Er speelt echter een dingetje. Op 29 november hoop ik 50 jaar te worden. Nee, echt waar! Als je het niet gelooft, zou je neef Geert kunnen vragen. Geert wordt in oktober 60 jaar en hij is al bijna 50 jaar mijn 10 jaar oudere neef. Ook dat is trouwens bijna niet te geloven. 

Dus ik heb zitten prakkiseren wat ik met dit dingetje aan moet. Gewoon een jaartje wachten? Of rondom Aalten 42 km gaan hardlopen? Of 4 ronden van een dikke 10 km, zoals André B heeft gedaan? 3 van 14? 2 x 21? Me af laten zetten ergens bij Zutphen en weer terug lopen? En kan ik een beroep doen op mijn hardloopvrienden en –vriendinnen voor ondersteuning, hoe komen die dan weer terug? En wanneer moet het gebeuren? Komt dat niet in de knoei met de Boekeldercross? Gaat ie wel of niet door? 140 rondjes op de baan? 105 rondjes op Sportpark Zuid? Moeilijk moeilijk!  
  
Ik moet wel toegeven dat dit dingetje ietsiepitsie neigt naar een midlife crisisje. Wil ik naar mezelf toe bewijzen dat ik dit kan? Dat ik nog niet sleets ben? Afijn, doet er niet, ik wil dit gewoon. Als dit gelukt is begin ik aan een tattoo, een nieuwe vlam en een opleiding filosofie. Nee, da’s natuurlijk een grapje. Sterker nog, mijn huidige vlam kwam met een lumineus idee: “Als je ergens een mooie route vindt, wil ik wel met je mee fietsen. Maar geen Driehondermeterweg, Zwanenbroekweg of Boterdijk!”

Dus ik googelen op fietstocht van om-en-nabij de 40 km. Ben ik toch een hele mooie tegengekomen op Ameland: de Amelandroute, 41 km lang! Vanmiddag heb ik de koe bij de hoorns gevat en een weekendje Ameland geboekt, samen met mijn vlam. Het is wel 2 weken na mijn verjaardag, dus voor mijn 50e gaat het net niet lukken. Maar boeie, zo erg is mijn crisis ook weer niet.

En zo heb ik m’n marathon. En een doel niet te vergeten. Zonder een doel valt het niet mee om die lange duurlopen te doen. Nu zal ik natuurlijk niet vragen of er hardloopvrienden en –vriendinnen mee willen naar Ameland. Dat wordt te gek. En dan zeker bij mij in de jacuzzi als het er op zit. Nee, dat wordt echt te gek mensen.

Nu heb ik wel een 30 km training gepland, op zondag 22 november. Dat is ook een best end om alleen te doen. Dus als er nog Midlife Marathon Maatjes zijn die een rondje mee willen lopen, zou ik dat erg fijn vinden! Het idee is om 9.00 uur te starten en dan een rondje van 15 km over de Haart te doen. Zo rond 10.30 uur ben ik dan bij huis, neem een slok kerosine en begin aan een ronde Barlo, ook 15 km. Om 12 uur hoop ik weer thuis te zijn. Er staat dan een köpken koffie klaar, een pan soep, breudjes, dat soort dat dingen. Zo wil ik er een klein feestje van maken: gedeelde smart is dubbele vreugd!

Als er maatjes zijn die een gedeelte mee willen lopen (of helemaal mag natuurlijk ook), erg leuk! Voel je vooral niet verplicht, ’t is mijn crisis…Als je mee wilt lopen dan doe me maar even een berichtje. Of via deze site (mag toch wal neef Geert?). Ik zal een paar mooie rondes uitzetten!

Hartelijke groet van Midlife Marathonman Rinke 
De Amelandroute, 41 kilometer lang

Geen opmerkingen: