vrijdag 25 september 2020

Montferland Run 2020 in 's-Heerenberg gaat niet door!

De volgende editie is nu op zondag 5 december 2021
De 25e editie van de Pfixx Solar Montferland Run, die op zondag 6 december plaats zou vinden, gaat dit jaar niet door. Vanwege het coronavirus vindt het bestuur van de Stichting Montferland Run het niet verantwoord om op 6 december de wedstrijd in en rond ’s-Heerenberg plaats te laten vinden.

De organisatie heeft zo lang als mogelijk gewacht met het nemen van deze beslissing. Het was de organisatie al snel duidelijk dat het organiseren van de Montferland Run als volwaardig evenement dit jaar niet haalbaar zou zijn.

Met een beperkte hoeveelheid deelnemers, geen publiek, beperkte faciliteiten, gefaseerde starten en geen dweilorkesten langs de route zou de Montferland Run haar karakter en sfeervolle uitstraling verliezen.

Het belangrijkste voor de organisatie was dat er een veilig, verantwoord en gezond evenement neer gezet zou moeten kunnen worden voor zowel de deelnemers, vrijwilligers, publiek, sponsors, partners en andere betrokkenen. Gezien de toename van het aantal besmettingen vind men het de enige juiste beslissing om de jubileumeditie van de Montferland Run naar 2021 door te schuiven. De organisatie hoopt iedereen op zondag 5 december 2021 te mogen verwelkomen. (bron)

Geen opmerkingen: