dinsdag 12 oktober 2021

De helden van Helden

Linda de Vries en Yvette Heusinkveld

Ergens eind augustus begin september zag ik de aankondiging van de Koeberg trail voorbij komen. Nog nooit van gehoord misschien maar eens  kijken waar die gelopen wordt. Helden in Noord Limburg was de locatie nooit geweest dus laten we het maar proberen. Om het inschrijfgeld hoef je het niet te laten dat is maar liefs zes hele euro’s en een kop koffie en een stuk vlaai bij terugkomst. Yvette maar eens gevraagd of ze zin had om mee te gaan dus dat was geregeld.

Om kwart voor 6 ging de wekker en om half 7 stond Yvette voor de deur. De weersvoorspellingen waren goed dus kom maar op! Een beetje fris maar met goede zin en een kop koffie komt alles goed. Na een ritje van anderhalf uur kwamen we aan in Helden. De Startlocatie vinden was nog een uitdaging, er stonden geen bordjes of zoiets ,maar na een bonus ronde door Helden  was de start plek gevonden.

In een prachtige sporthal/ buurthuis konden we ons melden voor de 16 km trail. De gehele route was uit gepeild dus dat moest goedkomen. Het aantal deelnemers op de 16 km waren ongeveer een man of 30 zagen we op het lijstje en wij waren wel de deelnemers die het verst weg kwamen (ach ja altijd in voor iets nieuws).

Tijdsregistratie was niet aanwezig dus we konden beginnen nadat we tussen 2 vlaggen waren doorgelopen. De route was zeer goed uit gepeild met bordjes en linten dus dat gaf bijna geen problemen. We hadden gister nog een mail gehad met een waarschuwing dat we goed moesten opletten dat de wegen elkaar nergens kruisen maar wel soms vlak langs elkaar heen lopen.

Nou dat was zeker waar je hoorde regelmatig andere lopers naast je in het bos al kletsend voorbij rennen. Het bleef bij ons bij 1 keer een klein foutje omdat ik achter andere deelnemers aan liep. De route is bijna helemaal door een bos en was geheel onverhard. Ik denk dat we wel ongeveer elk mooi paadje in het bos hebben gezien.

Het gebied lijkt een beetje op de Vennebulten maar dan wel een heel stuk groter en met meer  stukken met geel zand, ook de nodige klimmetjes zijn aanwezig. Maar wel prima hardlopend te doen. Na ongeveer een kilometer of 9 komt een man ons achterop die we al eerder gezien hebben, hij was dus ook ergens verkeerd gelopen maar omdat de routers zo dicht bij elkaar ben je zo weer terug op de route.

Dan komen we bij de pauze plek bij een bankje staat een vrijwilliger met een jerrycan met water en een kan koffie. Na een praatje gemaakt te hebben gaan we beginnen aan het laatste stuk van de prachtige route. Onderweg komen we ook steeds mountainbikers tegen en sommige groepen zelfs meerdere  keren maar een goeie morgen kan er amper af maar dat mag de pret niet drukken.

Dus moe maar voldaan komen we na een kleine 16 km weer terug bij de start. Even een boks met de man bij de begin en eind vlag en het zit er weer op voor vandaag. Snel onze tas uit de auto halen en op naar de koffie met vlaai. De keuze is riant kersen, abrikozen of rijstevlaai en zelfs nog een met appel dus met een lekkere kop koffie en een stuk vlaai ons in de zaal een plekje gezocht.

Maar dat vlaai eten met een plastic vorkje is voor ons wel een uitdaging want na twee happen is mijn vork al in twee stukken. Om ons heen blijft alles wel heel dus we missen nog wat ervaring blijkbaar. Ook het vorkje van Yvette heeft het inmiddels ook  begeven. We gaan maar een kijken waar de kleedkamers zijn want even onder de douche voordat we terugrijden is wel fijn.

Boven in de sporthal zijn meerdere kleedkamers en we hebben de ruimte voor ons zelf. Na een fijne warme douche stappen we weer in de auto terug naar Aalten. Bij deze wil ik nog een bedankje doorgeven aan de echte Helden van Helden want dat zijn natuurlijk de vrijwilligers die zich voor zo’n leuk evenement inzetten. Toppers Bedankt en misschien tot later. (bron)

Groet Linda de Vries en Yvette Heusinkveld

Geen opmerkingen: