zaterdag 9 oktober 2021

Looptalenten meten krachten op Winterswijkse berg

Jurre de Jong won in 2019 de Bergrun bij de jeugd

Tientallen lopers uit de wijde regio hebben zich inmiddels aangemeld voor de jaarlijkse uitputtingsslag over de Ẃinterswijkse berg, de Sorba Bergrun van zondag 17 oktober. De heuvelloop van atletiekvereniging Archeus trekt dit jaar meerdere jeugdtalenten uit de regio, onder wie Connor Kluivers van Topteam Hanzesport en Jurre de Jong uit Heelweg, jeugdwinnaar van de laatste bergrun twee jaar geleden. Of zij ook de topfavorieten zullen zijn, zal nog moeten blijken, want de voorinschrijving loopt nog en ook na-inschrijving ter plekke is nog mogelijk. Zo zal het organiserende AV Archeus, dat momenteel over een sterke jeugd- en volwassenen selectie beschikt, ongetwijfeld een grote delegatie de berg op sturen.

Connor Kluivers start op de hoofdafstand, de 7,6 kilometer, die vijf beklimmingen over de voormalige vuilnisbelt telt. Kluivers (18) is een telg van de bekende outdoorsport-familie uit Eibergen en won al eens de sterk bezette Twentse crosscompetitie. Op de 5 km heeft de atleet van het Zutphense Topteam Hanzesport een rappe 16.23 staan, een tijd die vuurwerk belooft op de Winterswijkse berg.

Jurre de Jong van AVA’70 uit Aalten won in 2019 de 1,6 km run voor de jeugd en waagt zich ditmaal aan de 3,1 km, met twee beklimmingen van ruim twintig meter.

De Sorba Bergrun is een unieke beproeving voor zowel recreanten als wedstrijdlopers, die normaal hun rondjes op het vlakke afwerken. De loop op zondag 17 oktober omvat een 1,6 km voor de jeugd t/m 12 jaar (start 10.00 uur), een 3,1 km voor iedereen (start 10.45u) en een 7,6 km voor iedereen (start 11.45u).

Voorinschrijven kan tot donderdag 14 oktober 23.00 uur via av-archeus.nl of inschrijven.nl.   Bij na-inschrijven ter plekke kan uitsluitend met pin worden betaald, niet contant! Kosten 1,6 km en 3,1 km 4,00 euro. voor de 7,6 km 6,00 euro.

Start en finish zijn bovenop de oude vuilnisbelt aan de Eekelerweg. Parkeren kan op de extra parkeerplaats van Obelink aan de Eekelerweg. Toegang via de afslag Obelink aan de Misterweg. Volg dan de borden. Zie verder: www.av-archeus.nl

Geen opmerkingen: