zondag 20 maart 2022

AVA'70 Trailclinic deel 2

De Start2Trail groep

De tweede AVA Start2Trail clinic vond plaats op de oude vuilnisbelt achter Obelink. Het was een frisse, maar stralende zondagochtend en we konden zelfs meteen even genieten van overvliegende kraanvogels. Naast het genieten van het zonnetje werd er geoefend op de fijne kneepjes van het klimmen en dalen, draaien en keren etc. Het zweet brak dan ook al snel uit en de jasjes konden wel uit. Hoewel een oude vuilnisbelt niet heel inspirerend is als trailomgeving is het wel bijzonder geschikt voor technische trainingen en verdwalen kun je er ook niet. Ook deze keer kon iedereen op zijn eigen niveau mee doen en oefenen. Dat niet iedereen het even makkelijk vond, maar wel zijn best deed,  bleek wel uit het feit dat diverse mensen behoorlijk spierpijn kregen van deze training.

Toch stond er op de derde clinic nog steeds een behoorlijke groep enthousiastelingen klaar op de parkeerplaats bij het Zwillbrocker Venn. Alweer mooi weer, korte broeken weer zelfs. De focus lag deze keer dan op genieten van de natuur. Eigenlijk de kern van trailrunning. Het enthousiasme was groot (het volume van de groep ook trouwens) en we al snel konden we als eerste ganzen spotten en hoorden we de vele meeuwen nog meer lawaai maken dan de dames. De vogelaars met enorme telelenzen hoefden dus niet bang te zijn dat we de vogels verjaagden.

Hoewel ik wel hoopte dat ook de flamingo’s er al zouden zijn wist ik het niet zeker. Maar bij de tweede uitkijktoren konden we inderdaad een groep grote roze vogels tussen de meeuwen en de ganzen zien in de verte. Prachtig, je waande je acuut in het buitenland. Ook als je over het Venn en omgeving keek had het wel wat weg van een Afrikaanse savanne. Vooral de deelnemers die er nog nooit geweest waren keken zich de ogen uit. 

Aan het eind van het rondje besloten we ook de Leemputten nog even in de route op te nemen. Een paar slingertjes om de plassen waar vroeger leem werd gewonnen voor bakstenen en dakpannen leverde weer mooie uitzichten op. Aan het eind van de training werd er op de parkeerplaats nog even heerlijk genoten van koffie die door één van de dames meegebracht was. Helemaal top, die is alvast geslaagd voor de cursus.

Andre Bleumink

Het Zwillbrocker Venn

Geen opmerkingen: