donderdag 3 maart 2022

Na twee jaar pauze weer Rode Kruis wandeltocht in Winterswijk

Genieten van het prachtige coulisselandschap rondom Winterswijk

Atletiekvereniging Archeus houdt in het weekend van 26 en 27 maart na twee jaar noodgedwongen uitstel voor de derde keer de Rode Kruis wandeltocht. Ook deze editie kan de wandelaar weer genieten van het prachtige coulisselandschap rondom Winterswijk. Alle routes gaan over verharde wegen, zandwegen, bospaden en vlak langs kronkelende beekjes. 

De organisatie heeft drie afwisselende routes uitgezet  door het buitengebied. De kortste route van 6 km is met name bedoeld voor gezinnen met kinderen. Vanaf de start bij Archeus aan de Vredenseweg wordt via het terrein van de Winterswijkse Luchtvaart Club gewandeld naar het Gossinkbos en het Vosseveld. In deze route zit geen rustpunt. De andere routes liggen in het verlengde van de 6 km. Bij de andere routes zijn een of twee rustpauzes  ingericht met catering. Deze routes nemen de deelnemers mee richting het Woold tot aan de Duitse grens door onder andere de natuurgebieden Buskersbos, Bleekweide, Scholtengoed Meerdink,  Keunenhuis en de Bekendelle. 

Er kan gelopen worden op zaterdag 26 maart en/of zondag 27 maart. Aanvang 6 en 12 km: 8.00 - 13.00 uur, 17 en 20 km : 8.00 - 12.00 uur, 26 en 32 km : 8.00 - 10.00 uur. Start en finish zijn bij de accommodatie van Archeus, Vredenseweg 136, 7101 LS Winterswijk. Het gebouw is geopend van 7.30 tot 17.00 uur. Inschrijven kan vanaf 7.45 uur. Deelname: € 4,00 (onder voorbehoud van bijdragen aan derden). Leden van een erkende Nederlandse Wandelorganisatie krijgen € 1,00 korting op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Kinderen t/m 12 jaar wandelen gratis mee. Er is mogelijkheid om te pinnen bij het clubgebouw, niet bij de rustplaatsen. Honden zijn (aangelijnd) welkom. Meer informatie: wandeltocht@av-archeus.nl of www.av-archeus.nl

Geen opmerkingen: