donderdag 24 november 2022

AVA'70 komt in actie voor Missie 538

De flyer van Missie 538

Op 18 december a.s komt atletiekvereniging AVA'70 wederom in actie voor een goed doel. Exact 5 jaar na de "GUV Marathon voor het Kind" organiseert de vereniging wederom een estafetteloop. Zelfde principe, nieuw doel! Dit jaar gaat AVA'70 lopen voor Missie 538 en het Prinses Máxima Centrum. Een estafetteloop van maar liefst 53,8 kilometer in en om Aalten, in de vorm van een klavertje vier. Tijdens deze loop, die bestaat uit 4 verschillende etappes, hebben lopers (zowel leden als niet-leden) de mogelijkheid om een afstand mee te lopen en op die manier geld op te halen voor het goede doel.

Ieder jaar organiseert Radio 538, in de week voorafgaand aan Kerst, een actieweek om zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel; Missie 538. Dit jaar staat die actieweek in het teken van het Prinses Máxima Centrum, waar ze onderzoek doen naar en behandelingen doen tegen kinderkanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland de diagnose kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier van hen aan deze ziekte.

Als sportvereniging in Aalten staat AVA'70 midden in de maatschappij. Bijna 200 van onze 550 leden zijn pupillen en junioren en wekelijks vermaken tal van vrijwilligers onder andere deze doelgroep en gaan tientallen kinderen met een lach op hun gezicht naar huis na een training, wedstrijd of activiteit. We kunnen ons dan ook niet voorstellen hoe het voor een kind (en ouders) moet zijn om niet zorgeloos naar school te kunnen, buiten te kunnen spelen, laat staan te sporten. Maar dag in, dag uit bezig te zijn met het overwinnen van een ziekte, die nog steeds 25% van de gediagnostiseerde kinderen het leven kost.

Tijd voor actie! Team Happy Code - een onderdeel binnen AVA’70 dat activiteiten organiseert voor o.a deze doelgroep - stak de koppen bij elkaar en kwam met plan voor de estafetteloop, om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor Missie 538 en dus het Prinses Máxima Centrum.

Elke loper heeft de mogelijkheid om een etappe, of een deel hiervan, te lopen. Volledige etappes variëren van 10 tot 16 km. Daarnaast is er tijdens elke etappe halverwege een pauzeplek (na elke 5 á 8 km, afhankelijk van de etappe). Op deze pauzeplekken kan er ook aan- of afgehaakt worden. Elke etappe lopen we gezamenlijk als groep, rond de 6.30 min per kilometer. Elke route start en eindigt op de Markt in Aalten, waar we ons voorbereiden op de volgende etappe. Tijdens de route staan er op verschillende plekken muzikanten en word je natuurlijk aangemoedigd door voorbijgangers, familie, vrienden en bekenden.

Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven via de website. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om direct online een donatie te doen. Trommel ook zoveel mogelijk familie, vrienden en buren op om ook te doneren. Via de website is ook een sponsorformulier te downloaden om bijvoorbeeld langs de deuren te gaan! We hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor dit belangrijke doel; het genezen van kinderen met kanker. Samen gaan we voor de strijd tegen kinderkanker. Klik op één van onderstaande links om in te schrijven, te doneren of voor meer informatie. Heb je nog vragen mail naar ava70@jopperoos.nl Heel graag tot 18 december!

Klik op de links voor meer informatie:

informatie

inschrijven

doneren

Geen opmerkingen: