zaterdag 5 november 2022

Puike opening Boekeldercross AVA'70

Lisa te Molder

Onder voortreffelijke weersomstandigheden ging zaterdag de Boekeldercrosscompetitie van start met bijna 400 deelnemers bij de diverse wedstrijdonderdelen. De hardlooparena was uitstekend ingericht en  tientallen vrijwilligers van AVA`70 zorgden voor prima randvoorwaarden om lekker te kunnen sporten.

Om 13.00 gingen de jongste deelnemers van start voor hun wedstrijd over 1000 meter. Het pittige parcours zorgde voor menig zweetdruppeltje en het springen en klauteren over de strobalen was leuk, maar voor sommigen ook best zwaar. Dirk te Brake leek daar weinig last van te hebben, want hij werd overtuigend winnaar bij de jongens, voor clubgenoot Milan te Brake. Bij de meisjes ging de winst naar Lena ter Haar en was de derde plaats voor Iefke Eindhoven.

Op de 2 kilometer ging het ook bijzonder hard vanaf het vertrek. Mats Lievers bleek uiteindelijk de snelste met een tijd van 7,17 minuten. Met een sterke eindspurt kwam Thom Berkelder nog heel dichtbij en hij finishte als tweede. Bij de meisjes leverde Evie Scholten een dappere strijd, dat haar de zesde eindtijd opleverde.

Om 13.30 was het de beurt aan de Senioren voor hun wedstrijd op het selectieve parcours, bestaande uit zandpaden, grasstroken en asfalt met hier en daar verraderlijk hoogteverschil. Bij de 5 kilometer ging het gelijk kiezelhard en lieten de AVA`70-talenten zich goed van voren zien. Dit leverde uiteindelijk een fraaie derde plek op voor Stef Grotenhuis in een uitstekende eindtijd van 17,30 minuten. Bij de Dames was Lisa te Molder veruit de sterkste en ze zal er de komende weken alles aan doen om onder de 20 minuten te finishen. Herman Domhof was de ijzersterke winnaar bij de run over 10 kilometer. Stan Prinsen kon lang in de nabijheid  blijven, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een fraaie tweede plaats. Bij de Dames een geheel AVA`70-podium. Annemarie Arentsen zegevierde overtuigend, Karin Prinsen werd knap tweede, terwijl Gerdy Hoornenborg de derde plek opeiste. Bij de 15 kilometer scoorde Mark Geesink de vierde tijd, maar deze diesel zal in de loop van de competitie zeker nog progressie gaan boeken. Ingrid van Zolingen was op de langste afstand de snelste en toonde aan te beschikken over het nodige duurvermogen.

Komende zaterdag vindt de tweede etappe plaats van de Boekeldercrosscompetitie plaats en zullen de nodige tijden sneuvelen, die bij de opening werden genoteerd. De hardlooparena van AVA`70 bij `t Romienendal vormt komende zaterdag weer het decor voor prachtige sport! (FR)