zondag 5 februari 2023

Hasta Manana vanuit Forza Totana - deel 3

Het Forza Runningteam

Internationaal Forza-team schittert bij Marathon Murcia!

Zondag 5 februari was “race day” en moest het gaan gebeuren… De haan kraaide al akelig vroeg en om even voor 6 uur was het reveille en na enige rek- en strek oefeningen verschenen de Aaltense Mastadonten aan het ontbijt. De sfeer was best relaxed, al stonden de bekkies al flink strak. Opvallend is dan ook altijd, dat er gelijk sprake is van licht irritatie-gedrag. Puur haantjes gedrag, want er moet gepresteerd worden bij deze grote Spaanse wedstrijd. De tactiek werd nog even doorgesproken, maar dat is inhoudelijk niet bepaald hogeschool-informatie. Het brood werd vlotjes naar binnen gewerkt, de linksdraaiende yoghurt met muesli en jam verorbert en bakken koffie geslurpt. Altijd mooi om weer te zien, hoe ieder op zijn eigen manier bezig is met de wedstrijdvoorbereiding. Voor de 17e keer werd toch al licht zenuwachtig de rugzak gecheckt op inhoud. Voor een enkeling was dit toch nog te weinig, want de gelletjes waren ongeroerd achtergebleven. Lichte paniek natuurlijk, maar omkeren was geen optie, dus maar een extra banaan voor de extra energie. Helpt dat? Waarschijnlijk niet, maar je weet het niet….

De start van de tien kilometer was gepland om ongeveer kwart voor negen. Ongeveer? Ja… de Spanjaarden nemen het niet zo nauw met de tijd, dus was het advies om rond die tijd klaar te staan. Joppe en Jan lieten niets aan het toeval over en stonden op tijd klaar in het startvak. Het duo besloot gelijk de toon te zetten, door bliksemshard te starten, de vaart erin te houden en gloeperdsstrak te finishen. Zo, dat was al een best begin van het Forza-team. 

Om half 10 was het de beurt aan de halve en hele marathon lopers. De organisatie had alle registers losgetrokken. Vijf minuten voor de start bleek niemand minder dan de zus van Julio Iglesias het podium betrad om een hele fijne meezinger te produceren. Een siddering van pure emotie ging door het peloton deelnemers, waaronder 9 Forza-runners. Ja, naast de 4 Ollanders, ging ook gastvrouw Renate voor de Halve. Freddie, samen met zijn vrouw, baas van het resort en tevens hoofdsponsor van het Forzateam ging voor de volle mep van 42,2 kilometer. Hij had hiervoor zijn Duitse maatje Stefan als haas ingehuurd. Het team werd internationaler door de deelname van Juan, de man van interieurverzorgster en Franklin de uit Guatemala afkomstige tuinman. Helaas was er ook nog een DNS te betreuren. Geert bleek niet fit en besloot de stad te gaan verkennen door een mooie wandeling te maken door Murcia. Hoe verstandig kan een uiterst fanatieke hardloper zijn? 

Het weer was natuurlijk ook wel heel fijn, al moest het wel van ver komen. Slingerend door het historische centrum werd er razendsnel door de Forza-runners gelopen en alle streef tijden werden ruim, soms zelfs heel ruim verpulverd. Ach, wat kan een mens daar blij van worden! Ook de dravers van de lange afstand deden het geweldig en ook hier was het resultaat buitengewoon. De schitterende medailles werden meer dan verdiend in ontvangst genomen. Al napratend over de geleverde topprestaties, ja dat mag  gerust gezegd worden, bleek de grootste tegenstander de warmte te zijn geweest. Het dramatische verschil van een graadje of 14 met het drijfnatte Nederland, werd het Aaltense gezelschap bijna, maar net niet fataal. Puur op karakter werd er tot aan de finish gestreden. Hoe mooi is dat? Even een fijn terrasje pakken en napraten aan het zwembad was een prachtige kroon op een schitterende hardloopdag!         

Nogmaals sportieve groeten, vanuit een zonnig Totana (temperatuur, 18,9 graden)

Geen opmerkingen: