zaterdag 4 februari 2023

Hasta Manana vanuit Forza Totana [Spanje] - deel 2

 “ “Vitamine D in de lucht, Vitamine C aan de boom!” 

Tuurlijk moet je Spaanse sfeer proeven en dat gaat het beste om je te mengen in de locale horeca voor een fijne Tapas-maaltijd. Wat een buitengewoon gezellige vrijdagavond kun je dan met elkaar hebben. Na een goede nachtrust, werd het rond een uurtje of 8 al wat onrustig in het resort. 

Om aan te geven, dat het zeker geen losgeslagen bende is in het luxueuze onderkomen, bleek al vrij snel. Als een geoliede machine is er sprake van een heuse rolverdeling. Andre is altijd de vroegste vogel en had de tafel al keurig gedekt, met alles er op en aan. Roy, een echte promotor van een ontslakkingskuur, was met een citroentje aan het uitknijpen en ondersteunde dit dagelijkse ritueel muzikaal met het fluiten van een megahit van Imca Marina. Buiten was in het ochtendzonnetje Patrick al met de sinaasappels aan het plukken, om daarna het persproces op te starten. Joppe, de jonge media-gigant, was inmiddels al met de drone te installeren, want er moest nodig weer gevlogen worden voor de meest prachtige beelden van het fraaie Totaanse landschap. Jan delegeerde intussen zijn manschappen als een volleerd reisgids. Op zijn altijd goedlachse wijze wist hij iedereen aan het werk te zetten en bleef zelf mooi buiten schot. Frank daarentegen liep veel rond, maar deed weinig. Perste zich een sinaasappeltje, ruimde de hagelslag, at een banaan en zette de vaatwasser aan. Een beste bijdrage voor zijn doen. Geert was verantwoordelijk voor de houtkachel en bleek hierin allemachtig goed. Negen voor negen brandde het kacheltje al volop en zat iedereen klaar voor het ontbijt.

Het zonnetje brandde intussen al vrij aangenaam, en lurkend aan een bakje koffie, werden het programma van de dag besproken. Om de omgeving wat beter te leren kennen en de Spaanse taal en gewoontes nog wat beter te leren kennen en ervaren, werd besloten om een heuse fietstocht te gaan maken door de heuvelachtige omgeving. Freddie en Renate hadden besloten om als gids te gaan fungeren en dat bleek een schot in de roos. Prachtige land weggetjes, toeristische informatie, veel zin, weinig onzin… alles passeerde de revue. Er werd dik 30 kilometer rond gepeddeld en genoten van de enorme hoeveelheid Vitamine D.  

Met een lekker kleurtje op de snuit, kwam het Hollandse gezelschap weer bij het weekend verblijf aan en werd er direct weer een Vitamine-stoot genomen, dit keer C. Er lag nog een heuse uitdaging op de loer, namelijk een duik in het zwembad. Kraakhelder was het water, maar ja… de temperatuur ervan bleef op een graadje of 6, 8 hangen en dat is natuurlijk best een schrik voor het ranke lijf. De tewaterlating leverde gelukkig geen slachtoffers op, maar wel hele fijne promobeelden en dat is ook best wel wat waard. Inmiddels was de hout barbecue al actief, stonden de salades klaar, zat de schotel in de oven en was de tafel gevuld met salades… Kortom een mooie en actieve dag werd smaakvol en in stijl afgesloten!

Wederom sportieve groeten, vanuit een zeer zonnig Totana

Geen opmerkingen: