vrijdag 3 februari 2023

Hasta Manana vanuit Forza Totana [Spanje] - deel 1

vlnr Frank, Andre, Geert, Roy, Patrick, Joppe en Jan 
Met een licht vertraagde start, iets waar hardlopers normaliter een enorme hekel aan hebben, vertrokken 7 AVA-janen vrijdagmorgen even voor 11 uur vanaf Eindhoven met de bestemming Alicante. Soms moet je jezelf een beetje verwennen…. Doel van het weekend was deelnemen aan een hardloopevenement in Murcia, maar zeker ook het opsnuiven van een flinke dosis Vitamine D. 

Na een voorspoedige vlucht lachte de zon het Aaltense gezelschap bij het uitstappen tegemoet. Met een temperatuur, die de 20 graden bijna aantikte, was de eerste buit gelijk al binnen. Ons 5 *****-resort, want zo kunnen we het weekend verblijf gerust omschrijven, verhoogde uiteraard de feestvreugde.

Na een enthousiaste kennismaking met het eigenaarsechtpaar Freddie en Renate Dieperink, afkomstig uit Hoksebargen, werd het tijd voor de eerste activiteit. Een korte verkenning door de omgeving in hardlooptenue. Heerlijk in de Spaanse zon op een gewone vrijdagmiddag een duurloopje maken door Totana e.o. Af en toe een plaatje schieten, de plaatselijke bevolking begroeten, een versnellinkie…het gebeurde allemaal. Uiteindelijk, na een prettig slotklimmetje, stond er toch nog mooi 8,6 kilometer op de Strava-teller. Het resultaat was nog maar net gedeeld of de eerste jaloerse reacties stroomden al binnen. De verwachting is dat dit de komende dagen overigens toe zal nemen. 

Inmiddels is de temperatuur al iets aan het zakken, brandt de houtkachel lekker en maken we ons op voor het avond programma. Ut best smaken in Totana!

Sportieve groeten, vanuit een zonnig Totana

Geen opmerkingen: