donderdag 27 april 2023

AVA'70 lid Wim Brinkman ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Binnen overhandigt de burgervader een brief die hij voor mag gaan lezen
Het is woensdagmorgen 26 april jl. als bij de familie Brinkman even na half 8 de deurbel gaat. Wim sloft op een paar afgetrapte sportschoenen naar de voordeur, kijkt door het kleine raampje en denkt dat er Jehova Getuigen staan. Brinkman, vriendelijk als altijd, zwaait de deur open en staat ineens oog in oog met Burgemeester Stapelkamp en zijn gevolg. Totaal beduusd loopt hij nietszeggend terug naar de woonkamer, waarbij het vroege bezoek hem achterna komt. Eenmaal binnen overhandigt de Aaltense burgervader onze clubgenoot een brief die hij voor mag gaan lezen. Er staat in beschreven dat het Zijne Majesteit heeft behaagd om Wim Brinkman een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen. Overrompeld door dit nieuws en met lichtvochtige ogen kijkt hij de kamer in en begint te glimlachen. Dit had hij bepaald niet verwacht en het gooit gelijk de hele planning in de war….   

Enkele uren later komt Wim, strak in het pak en niet zoals we hem kennen in een hardloopoutfit de Oude Helenekerk binnenlopen, waar de officiële plechtigheid zal plaats gaan vinden. Familie, en kennissen zijn oog getuige, al zaten de meesten in het complot bij de aanvraag. Brinkman nam de versierselen, het lintje, de oorkonde en de mooie bijpassende woorden dankbaar in ontvangst en oogde ontspannen, zoals de meesten hem wel kennen. Volgens Stapelkamp heeft Wim laten zien, door al zijn vrijwilligerswerk, dat hij gerust gerekend kan worden tot de modelburgers, die het cement in de samenleving vormen.   

Omdat Wim Brinkman ook bij AVA`70 tal van taken als vrijwilliger heeft vervuld, heeft de club ook bijgedragen aan de aanvraag voor deze Koninklijke Onderscheiding door een ondersteuningsbrief te schrijven. De inhoud hiervan, luidt als volgt:    

Wim werd in 2006 lid van atletiekvereniging AVA`70 en bleek een zeer fanatieke hardloper. Daarnaast ontpopt hij zich vanaf het begin als een uitstekende vrijwilliger, op wie de club nog altijd een beroep op kan doen. Wim staat bekend om zijn grote organisatietalent en daar heeft AVA`70 de afgelopen jaren volop van kunnen profiteren. Bij tal van activiteiten draagt Wim zijn steentje bij en streeft daarbij naar een maximaal resultaat en is altijd op zoek naar verbeterpunten. Wim wordt veelvuldig ingezet als verkeersregelaar bij de diverse wedstrijden die de vereniging organiseert. Daarnaast is Wim een entertainer, die met name op feestavonden zich graag als typetje laat zien en daarmee de lachers op zijn hand weet te krijgen. Ook heeft Wim de nodige ervaring in het lopen van marathons en draagt deze kennis graag over. Als aanjager stoomt hij clubgenoten klaar in aanloop naar het lopen van een marathon of een andere lange afstand. Hij geeft als trainer de juiste tips en aanwijzingen om te komen tot een goed resultaat. 

Wim Brinkman is een zeer waardevolle vrijwilliger, waar elke vereniging van hoopt dat je ze bij je club hebt én weet te behouden. Met zijn inzet en passie is hij een belangrijke schakel binnen de vereniging! Uiteraard de felicitaties van AVA`70 aan het adres van Wim Brinkman en uit de stroom van reacties blijkt dat het de atleet èn vrijwilliger van de club van harte gegund is! 

Wim met enkele van zijn loopmaatjes

Geen opmerkingen: