maandag 10 april 2023

Kilder 37e Paasloop 5.3 km - 25.50 min - 6e plaats M60

Klein stukje warmlopen met Bram

Lange tijd hebben we de mogelijkheid gehad om in het Paasweekend mee te doen aan 3 wedstrijden, op zaterdag in Neede, op zondag in Lichtenvoorde en op maandag in Kilder. Alleen de laatste is hiervan nog over gebleven. Eerste Paasdag aan het eind van de avond beslissen Bram en ik om morgen mee te doen aan laatstgenoemde wedstrijd. We schrijven ons nog snel even in, pakken de hardloopkleding en gaan naar bed om goed voorbereid aan de start te staan.

De volgende morgen haal ik Bram om 8.30 uur op en rond 9.00 uur zoeken we een parkeerplaats op in de buurt van Sportpark De Tol. We halen ons startnummer op, praten wat bij met enkele bekenden en lopen even warm tot aan de bosrand, waar ook het keerpunt van de 2.5 kilometer is. Het is heerlijk hardloopweer met op sommige plekken een verraderlijk windje. Ik heb al verschillende keren hier gelopen en het parcours is me dan ook bekent. Een gemiddelde van net onder de 5 minuten per kilometer zal vandaag mooi zijn

Na een vlakke aanloop en een zandpad vol hobbels lopen we rechtsaf voor de bosrand langs. Even later gaan we het bos in en vanaf hier gaat het wat vals plat omhoog. De 3e kilometer is de moeilijkste en de tijd gaat hier al in de richting van de 5 1/2 minuut, daar heb ik eigenlijk niet op gerekend. Maar na de beklimming van een fikse bult loopt het ineens mooi naar beneden en gaan de laatste kilometers ook weer onder de 5 minuten.

De eindtijd valt me achteraf nog mee en met een gemiddelde tijd van 4.52 minuten ben ik dan ook tevreden. Bram loopt een mooie tijd van net boven de 20 minuten en komt daar mee op de 7e plaats in het overall klassement. Met het inleveren van ons startnummer staat het traditionele doosje met eieren op ons te wachten. Ruim op tijd komen we weer in Aalten aan voor de Paasbrunch en kunnen we onze calorieën gelijk weer aanvullen.
Wim, Bram, Geert en Dirk-Jan

Geen opmerkingen: