donderdag 13 april 2023

Verslag van de jaarvergadering 2023

De 5 jubilarissen: Bart, Jan sr, Tom, Ben en Jan jr.

Het plezier van het wij-gevoel 

Soms is AVA`70 net een doorsnee sportvereniging. Een licht teruglopend ledenaantal, af en toe een kleine discussie over rondslingerend spelmateriaal, de vraag of het douchewater iets warmer kan…. het komt ook bij de grootste atletiekvereniging van Aalten e.o. voor. Maar verder houdt eigenlijk elke vergelijking wel zo ongeveer op. Dit bleek wel weer bij de jaarvergadering op 13 april,  waar de gebeurtenissen van 2022 de revue passeerden. Het tot arena omgetoverde clubhuis zat al ver voor aanvang bomvol en er waren nog louter sta-plaatsen beschikbaar. 

Voorzitster Arja te Brake opende de vergadering en de aanwezigen gingen er eens lekker voor zitten. Niet dat de verwachting was, dat er “a lot of news” zou volgen, maar gewoon uit fatsoen en om daarmee de betrokkenheid te tonen. Er waren al in snel tempo 4 agendapunten behandeld, voordat de zaal het in de gaten had. Daarna kregen alle bestuursleden de gelegenheid om hun zegje te doen. Dat gebeurt bij andere clubs zelden, want gebruikelijker is het dat de voorzitter het woord neemt, ratelt en afsluit. Bij AVA`70 heerst als vanouds het wij-gevoel, dus krijgt iedereen de gelegenheid om de show te stelen. En waar de 1 een stijf half uurtje positief nieuws over de club noemde, lukte het een ander om in nauwelijks 2 minuten de handen op elkaar te krijgen. 

Wat meer druk ligt er altijd bij de penningmeester, want als het over de euro`s gaat, wordt het normaliter toch efkes spannend. De financiële man van de club oogde echter te ontspannen en dat was terecht, want hij toverde de meute gewoon gitzwarte cijfers voor. De club heeft de wind nog altijd mee en staat er gewoon erg goed voor. Een warme ovatie voor de schatkistbewaarder was de terechte beloning en hij nam dit glimlachend in ontvangst. 

De jaarvergadering begon langzaam maar zeker op een gezellige bonte avond te lijken, toen de huldiging van de jubilarissen de revue passeerde. Niet afschepen met een lullig bosje fresia`s en een zilveren lepeltje, nee…op schitterend ludieke wijze werden zij in het zonnetje gezet. Tom Wevers is 25 jaar bij de club, woont al jaren in Utreg, maar blijft de geelhemden trouw. Ben Wesselink draaft al 40 jaar en in zijn spoor doet zoonlief Bart dit ook al een kwart eeuw. Beide zijn ze ook nog eens dol op core, dus werden ze tijdens deze training verrast door presentator Jerrel Balke, die het duo op geheel eigen wijze in het middelpunt van de belangstelling zette. De tas met cadeaus die de voorzitter meebracht, zorgde voor verdere verhoging van de feestvreugde. Zonder de anderen tekort te willen doen, was het bezoek aan Jan te Brake sr. en jr. de absolute uitsmijter. Beide al 50 jaar lid van AVA`70 en nog altijd gruwelijk betrokken bij het wel en wee van de vereniging. Een kus van de spreekstalmeester voor beide, mooi in beeld gebracht door Joppe Roos, zorgde voor hilariteit in de zaal en hier en daar stak ook het kippenvelmomentje de kop op.

Een bestuurswisseling vormde het laatste hoogtepunt voor de pauze en AVA`70 is in de gelukkige omstandigheid, dat er voor elke vertrekkende bestuurder een presentje is, lovende woorden, applaus, maar net zo belangrijk, een vervanger klaar staat. Hoe mooi en bijzonder is dat?

De eerste drankjes gingen inmiddels al enige tijd van hand tot hand en de chips en nootjes werden vlot op de tafels gezet, want de verwachting was, dat er van de rondvraag waarschijnlijk geen gebruik zou worden gemaakt. De klok wees inmiddels al bijna half 11 aan en voor menig atleet betekent dat bedtijd. Ook dat is overigens een clubrecord, dat in de boeken van archivaris Gerrit Dijkslag gaat, want nog nooit eerder lukte het om de zaal bijna 2 uur te boeien met clubinformatie. 

Na een onverwachts korte pauze van 8 minuten en 32 tellen nam Erwin Wamelink de gezelligheid volledig in handen met het presenteren van een heus sportcafé. Fijne gasten met een geheel eigen kijk op het bedrijven van sport namen zitting op de loungebank, kregen wat lekkers te drinken en de show barstte los. De vragen vlogen in no-time over tafel en de sfeer nam met de minuut verder toe. Erwin toonde zich een volleerd presentator, had zich lekker voorbereid en het was dus volop lachen geblazen. Natuurlijk was er ook ruimte voor een serieuze noot, maar dit duurde nooit echt lang. 

Opvallend was de rode draad die er uit de verhalen op te maken was: Sporten in het algemeen en hardlopen en survivallen in het bijzonder is pas echt leuk, als je er plezier in hebt. Dit geldt voor alle niveaus, wedstrijden en trainingen! Omdat zelfs Wamelink het hier volledig mee eens was, besloot hij er snel een slotwoordje tegenaan te gooien, zodat er met een fijn applaus een einde kwam aan deze jaarvergadering. Met een zeer tevreden gevoel ging een ieder huiswaarts, want AVA`70 staat er nog altijd prima voor en is sportief en organisatorisch helemaal klaar voor nieuwe uitdagingen. En die gaan er komen ook! (FR)

Geen opmerkingen: