donderdag 24 augustus 2023

Femke Bol snelt naar wereldtitel op 400 meter horden

Femke Bol is dolblij met de gouden medaille (foto ANP/EPA)

Atlete Femke Bol heeft in Boedapest op overtuigende wijze de wereldtitel op de 400 meter horden veroverd. Met 51,70 was ze in de finale een klasse apart. 

Bol strandde in 2019 nog in de halve finales (als 19-jarige liep ze toen de 22ste tijd), eindigde bij de Spelen van 2021 als derde achter Sydney McLaughlin en Dalilah Muhammad en legde bij de WK van 2022 beslag op het zilver (achter McLaughlin, maar voor Muhammad).       

De twee Amerikaansen waren er donderdag niet bij.McLaughlin zou in Boedapest de 400 meter vlak lopen maar meldde zich af met een blessure. Muhammad (olympisch goud in 2016 en WK-goud in 2019) was in de halve finales uitgeschakeld.

In de finale had Bol, die dit jaar vier van de vijf Diamond League-races won en met 51,45 veruit de snelste tijd van het seizoen had gelopen, eigenlijk van niemand iets te vrezen.           

Beste van de rest was Shamier Little. De Amerikaanse, die vorig jaar vierde werd, liep met 52,80 haar beste tijd van het jaar, maar gaf dus ruim een seconde toe op Bol. Rushell Clayton uit Jamaica legde in 52,81 beslag op het brons.   

"Ik was de laatste 30 meter een beetje bang", zei Bol. "Ik dacht: oké Fem, hou je vorm, goed blijven lopen, doe je eigen ding. En om dan hier 51 te lopen, zeker na afgelopen weekend, ik ben er gewoon supertrots op dat me dat weer lukt." (bron teletekst NOS)

Geen opmerkingen: