vrijdag 9 augustus 2024

Teleurstellende bronzen plak voor Femke Bol

Femke Bolsnapt niets van haar optreden

Femke Bol was ontdaan na de teleurstellende finale op de 400 meter horden. De Nederlandse pakte net als drie jaar geleden brons op de Olympische Spelen, maar ging deze keer alleen voor goud. Bol zocht na afloop naar een verklaring voor haar tegenvallende race.

"Ik weet niet wat ik heb gedaan", reageerde een verbaasde Bol bij Eurosport. De Nederlandse hoopte de Amerikaanse titelverdedigster Sydney McLaughlin-Levrone te kunnen bedreigen, maar dat zat er geen moment in. Ze werd uiteindelijk zelfs derde: "Ik heb vandaag denk ik mijn slechtste race vandaag gelopen en daar baal ik als een stekker van."

Bol sloeg na de finish de handen voor het gezicht en keek vertwijfeld om zich heen: "Het was gewoon echt zo sloom. Ik had het bij horde zeven al zwaar en toen kwam Anna (Cockrell, red.) over me heen. Toen deed ik ineens een zestien stappen voor de laatste horde. Alle fouten die ik kon maken, maakte ik." De atlete moest na afloop getroost worden door haar ouders.

"Ik snap het echt niet", herhaalde ze later nogmaals tegen de NOS. "Ik ben zo goed in vorm, voel me zo sterk en na 250 meter gaat het gewoon niet meer." De Nederlandse liet zich ook nog eens afleiden door het passeren van Cockrell: "Ik had echt niet verwacht dat er iemand overheen zou komen en daardoor deed ik een extra stap naar de laatste horde, wat echt dom is."

Bol baalde dan ook niet eens van de kleur medaille, maar vooral van hoe haar race verliep: "Ik wist dat ik er een grote kans dat ik mijn beste race zou neerzetten en niet zou winnen, dat is ook oké. Dan weet je: ik ben niet goed genoeg, maar ik weet dat ik veel beter ben dan dit"

Toch kon Bol ook inzien dat een bronzen plak helemaal geen slecht resultaat is: "Ik heb brons dus ik mag niet helemaal ontevreden zijn. Ik heb alles gegeven, maar het was hem echt niet. Ik ben trots dat ik nog een medaille heb, ook al loopt het slecht." (bron)

Geen opmerkingen: