zaterdag 10 augustus 2024

Nederlandse estafettevrouwen pakken prachtige zilveren medaille op 4x400 meter

Zilver voor de estafettevrouwen

Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol hebben op de Olympische Spelen een prachtige zilveren medaille veroverd. Op de 4x400 meter estafette was een eindsprint van Bol nodig om van de vierde naar de tweede plaats te springen, achter de ongenaakbare Amerikanen.

Klaver, Peeters en De Witte hadden Nederland naar een vierde plaats gebracht, waarna Bol nog moest afrekenen met Ierland en Groot-Brittannië. De slotloopster was zoals altijd ijzersterk en liep op de laatste meters naar de zilveren plaats. De Amerikanen, met onder meer een geweldige Sydney McLaughlin-Levrone, waren oppermachtig en wonnen met groot verschil.

Bol en Klaver wonnen eerder deze Spelen al olympisch goud met de 4x400 mixed relay, mede door een fenomenale inhaalrace van Bol. Zij greep ook het brons op in de finale van de 400 meter horden. Met daarbij twee bronzen medailles van Sifan Hassan heeft Nederland tot nog toe vijf atletiekmedailles gewonnen. Zondagochtend liggen er uiteraard nog kansen voor Sifan Hassan, die aan de start staat van de marathon. (bron)

Geen opmerkingen: