woensdag 7 maart 2012

Dò-In Run voorjaarscursus van start!

Een groep atleten die de cursus al eerder heeft gevolgd
Dò-In Run komt opnieuw met een voorjaarscursus  voor beginners en gevorderden! Het doel van deze organisatie is mensen bewust maken van hun houding, ademhaling, concentratie en dagelijkse bezigheden gecombineerd met conditieverbetering door middel van hardlopen op een efficiënte manier.  Op zondag 25 maart 2012 gaat de vierde Dò-In Run voorjaarscursus van start. “De cursussen zijn een groot succes en mensen ondervinden de voordelen van onze unieke methode. Daarnaast is het voorjaar een geweldig seizoen om als beginner te starten” Alle deelnemers  van de afgelopen cursussen worden uitgenodigd. Daarnaast kunnen geïnteresseerden Dò-In Run: dé speciale manier van hardlopen gecombineerd met yoga in cursusverband ervaren. Ook is bewezen dat bedrijven baat hebben bij de trainingen. Van Dorp Installaties Zevenaar is o.a. vaste klant en doen steeds met grotere groepen mee. Zij zien ook dat het voor werknemers zeer geschikt is. En er komen steeds meer collega’s bij.  Kortom een doelgroep die Dò-In Run zeer serieus neemt.
.

Wat is Dò-In Run?

Dò-In Run is een onderdeel van Jeroen Reintjes Sports. Jeroen Reintjes is samen met Maria Wijnands de initiatiefnemer. Wij merkten dat  Running en Yoga geweldig bij elkaar past en hebben hier een combi van gemaakt” geeft Maria aan. In 2009 is Dò-In Run gestart met een klein groepje lopers, waarna het is uitgegroeid tot een cursusorganisatie die meerdere mensen aan  het lopen bracht.

“Opzich willen wij wekelijks het hele jaar door wel Dò-In Run trainingen aanbieden, maar dit zit er niet in met mijn drukke bestaan”aldus  Jeroen die het CIOS in Arnhem heeft afgerond  als Fitness & Health Coördinator niveau 4. Inmiddels studeert hij in Nijmegen Sport, Gezondheid en Management (tweede leerjaar). Op het CIOS heeft de Nieuw-Dijkse ondernemer  het diploma conditie trainer A succesvol behaald waardoor hij kennis heeft van trainingsplanningen en opbouw naast het kunnen lesgeven. Hierdoor is hij in staat sporters verantwoord te trainen met als doel prestatieverbetering. Hij timmert al aardig aan de weg als loop/conditietrainer naast zijn eigen onderneming en werkt nu inmiddels voor Vitesse (C-junioren), V.v. Sprinkhanen (selectie), Triathliem, De LOPER. Ook  traint hij de jeugdige talenten van het  Running Team Achterhoek  en is ook nog eens fitness instructeur bij Active Sport & Healthcenter. Zelf wist hij de Nederlandse top van de junioren in het hardlopen te halen met meerdere top 5 plaatsen op de cross en baan. Het hoogtepunt in zijn sportieve carrière als atleet kende hij in Apeldoorn in het Omnisportcentrum met een derde plaats tijdens het NK indoor op de 3000m jongens junioren A in een tijd van 8.56 min. “Op dit moment heb ik minder tijd om te trainen en ben ik daardoor niet in staat om de top te halen bij de mannen” Ik kies voor een maatschappelijke carrière gecombineerd met mijn passie en dat is sport” Ik moet keuzes maken, maar natuurlijk blijf ik mijn kilometers maken in het geweldige Montferlandse bos en in de buurt wedstrijd lopen om te winnen.

In het voor- en najaar worden er cursussen gegeven van 6 lessen. Waarbij gewerkt wordt met verschillende thema’s om mensen compleet te informeren en een betere sporter te maken. Één thema is een loopanalyse met videocamera om uw looptechniek onder de loep te nemen om zo zeer gerichte en belangrijke feedback te geven. Mensen kunnen zichzelf zien lopen, en met de feedback erbij leren zij hier veel van.
  

.
Voor elk niveau        
.            
Naast deelnemers die al bekend zijn met Dò-In Run en al eind op weg zijn, kan de beginnende loper uitstekend uit de voeten met deze cursusorganisatie. Op 8 januari tijdens de jaarlijkse nieuwjaarstraining hebben geïnteresseerden de Dò-In Run methode kunnen proberen door het eens te ervaren. De instap is laag en dus voor iedereen toegankelijk. Er wordt gesplitst in beginners en gevorderden na de loopscholing waardoor iedereen kan werken aan prestatieverbetering. De ervaring leert dat lopers van bijna niets tot geweldige prestaties komen aldus Jeroen. “Wij bieden de deelnemers veel persoonlijke aandacht en zijn voordurend bezig met techniek. Wil je echt lekker gaan hardlopen, zal je techniek eerst efficiënt moeten zijn. Ook bieden wij tijdens het yoga-gedeelte rompstabiliteitsoefeningen aan die ervoor zorgen dat je lichamelijk sterker bent in je krachtcentrum (core) waardoor de kans op blessures minder wordt en je krachtiger kunt hardlopen geeft Maria aan. Yoga is niet alleen voor vrouwen, ook mannen hebben er veel baat bij. Toplopers kunnen door yoga zelfs net het ene verschil maken. Vooral de ademhaling wordt door de gerichte oefenvormen gecontroleerd en beter. Het kost dan veel minder energie, waardoor je meer over houd dan een concurrent.

.
Inschrijven

.
Bent u geïnteresseerd?  Opgeven kan via de website www.jeroenreintjes.wordpress.com/links/cursus/aankomende-cursus/. Volg hierbij de instructies.

Benodigdheden
.
Hardloopschoenen in goede staat (geen zaalschoenen), makkelijk zittende kleding, bidon water, (yoga) matje en droge kleding voor na de inspanning. Kleden op het weer is belangrijk.
.
Voorjaarscursus Dò-In Run

.
Datum:                                   25 maart 2012 (start, daarna nog 5 zondagen)
Tijd:                                        09:30 – 11:30 uur
Locatie:                                  Parkeerplaats ’t Peeske  (Peeskesweg 12)
Plaats:                                    Beek (gemeente Montferland)
Kosten:                                   € 99,95
Meer informatie:
                    
www.jeroenreintjes.wordpress.com/cursus
Deelname is op eigen risico.

1 opmerking:

Geert zei

Je bent een druk mannetje Jeroen, als ik lees wat je allemaal doet. Succes ermee!