dinsdag 13 maart 2012

"Ode aan Gerard Tebroke"

"Ode aan de Doden" - TV Gelderland vanavond om 18.20 uur
TV Gelderland maakte onlangs opnamen in Aalten voor het programma “Ode aan de Doden.” Hierin staat presentatrice Marlies Claassen stil bij mensen die overleden zijn, maar bij leven belangrijk waren voor de samenleving en van wie nog steeds sporen te vinden zijn.
In het programma, dat op dinsdag 13 maart a.s. wordt uitgezonden, besteedt zij onder andere aandacht aan Gerard Tebroke. De AVA`70-atleet was in de jaren zestig en zeventig een legendarische hardloper, die langdurig in het bezit was van Nederlandse records op de 5000 meter en 10.000 meter. Tebroke stond bekend om zijn enorme trainingsarbeid, waarin weken van 200 kilometer, eerder regel dan uitzondering waren. Tebroke werd geplaagd door het nodige blessureleed, waardoor hij veel wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan. Daarnaast was hij ook de man van de eenvoud, die tevreden was met hetgeen hij bezat. Na zijn actieve carrière leidde Gerard een teruggetrokken bestaan in Silvolde. In 1995 wordt hij getroffen door een hersenbloeding en na enkele weken in coma gelegen te hebben, overlijdt hij op de jonge leeftijd van 45 jaar. Ter nagedachtenis aan Gerard Tebroke wordt er jaarlijks in Aalten de Tebroke Memorialwedstrijd gelopen.
Voor het programma zijn o.a. gesprekken gevoerd met de broers van Gerard Tebroke en werden er tevens opnames gemaakt op de AVA'70 accommodatie.

Het programma “Ode aan de Doden” wordt op dinsdagavond 13 maart uitgezonden om 18.20 uur en daarna ieder uur herhaald!

4 opmerkingen:

Geert zei

Dit programma wil ik vanavond zeker een keer kijken.

Marco zei

Ik ga het ook zeker bekijken.

Rohalt zei

Mooie reportage!

Geert zei

Ja vond ik ook Rohalt, ging helemaal over Aalten en Bredevoort. Zelfs de Lourdesgrot kwam nog in beeld, heb ik enkele maanden geleden pas voor het eerst gezien.