zaterdag 24 maart 2012

Jan te Brake senior 'van erelid tot boegbeeld'

Jan zijn laatste training is net begonnen
Onder toeziend oog van zijn vrouw, zijn kinderen en een aantal van zijn kleinkinderen nam Jan te Brake senior vandaag afscheid als trainer van AVA’70. Jan, lid van het allereerste uur was meer dan dertig jaar actief als oefenmeester bij de Aaltense atletiekvereniging. De laatste jaren ondersteunde hij vanaf zijn gemotoriseerde fiets een duurloopgroep op de zaterdagmiddag. Maar in het verleden was Jan ook actief als veldtrainer. Vooral bij de damesgroep kende hij een grote mate van populariteit. Hoewel de streng doch rechtvaardige trainer niet vies was van het geven van pittige trainingen, is het aantal dames onder zijn leiding flink in aantal toegenomen.
Ook als loper was Jan jarenlang actief. Hij draaide zijn hand niet om voor een marathon of voor een zestig kilometer. Zelfs liep de knotsgekke atleet een aantal keren een wedstrijd over honderd kilometer. In 1994 werd hij uitgeroepen tot erelid van AVA’70.
Eenmalig liepen zaterdag de atleten van de A-, B- en C- groep samen om Jan een mooi afscheid te geven. Terwijl hij zijn laatste training verzorgde, verzamelden een groot aantal familieleden en bekenden zich bij de Hamelandbaan om Jan te verrassen. Na afloop van de training werd er uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van één van de weinige ereleden van de vereniging. Voorzitter Jan Rademaker sprak een aantal mooie woorden en namens het bestuur overhandigde hij zijn naamgenoot een cadeau. Ingrid van Zolingen zette Jan namens de trainingsgroep nog eens extra in het zonnetje. Hoewel ‘onze’ Jan het estafettestokje als trainer heeft opgegeven hopen wij hem nog vaak te mogen aanschouwen bij AVA’70. Namens heel de vereniging willen we Jan bedanken voor jarenlange trouwe dienst en betrokkenheid bij de club.
Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum

foto's Marco van Rijs

van kilometervreter tot fietsende kapstok
Jan met zijn vrouw Dini


4 opmerkingen:

Geert zei

De tekst van het artikel is geschreven door Erwin Wamelink, erg bedankt daarvoor Erwin.

Jan en Dini, bedankt voor ongeveer 35 jaar trainersschap bij AVA'70. Ik mocht altijd graag met je meelopen.

wilma zei

mooi geschreven en leuke foto's

Marco zei

Jan en Dinie reuze bedankt!

Henk Lammers zei

Hallo Jan,

Lees ik daar tot mijn schrik over een afscheid op de site van AVA.... gelukkig heel snel daarna dat we van het vertrouwde beeld van jouw aanwezigheid bij de finish van diverse wedstrijden nog lang niet af zijn. Mooi!!! Sommige dingen moeten gewoon altijd zo blijven.

Tot de volgende keer dan maar weer!

Groet, Henk Lammers
Winterswijk