zondag 11 maart 2012

Foto's en uitslagen van de 4e Woolderesloop in Hengelo(O)

De kopgroep van de 10 kilometer
De vierde en tevens laatste Woolderesloop van 2012 sloot af met prachtig weer. De temperatuur steeg boven de tien graden en de lopers verschenen veelvuldig in hemdje en korte broek aan de start. Thijs Theunissen (Hengelo) en Brigitte Landewe (Boekelo) wonnen de tien kilometer. Wouter Doesburg (Eibergen) en Lesley Smit (Enschede) pakten de eerste plek op de 5km en Geert Tuinstra (Almelo) en Ingrid Prigge (Borne) finishten als eersten op de 15km.

Thijs Theunissen won met een voorsprong van maar liefst 1 minuut en 15 seconden in 32.24 min van nummer twee Pim de Kok (Enschede). Dennis de Vries en Sam Landman finishten respectievelijk als derde en vierde in een tijd van 34.43 min en 34.56 min. Thijs Theunissen wint hiermee de reeks van vier Wooldereslopen voor de eerste keer.

Een spannende eindsprint tussen Brigitte Landewe uit Boekelo en Bianca Damme uit Hengelo resulteerde in een twee seconde voorsprong voor Brigitte Landewe (38.01min). Brigitte Landewe pakt ook de winst in het totaal klassement van de vier Wooldereslopen. Kimberly Kok (Den Ham) werd vandaag derde in een tijd van 39.54 minuten.

Wouter Doesburg (Eibergen) won met 16.26 minuten de 5km. Hij was daarmee bijna 50 seconden sneller dan de vorige keer. Alex Stienstra (Enschede) zette amper zes seconden later zijn voeten over de finish en derde werd Arjan Weyenborg uit Enschede in een tijd van 17.26min. Bij de dames werd Lesley Smit (Enschede), met als haas Caimin Stevens naast zich, eerste in 20.41min. Marlies Schoonhoven (Delden) en Nadinja Schonewille (Almelo) werden tweede en derde in een tijd van 21.15min en 21.26min.

Net als de afgelopen drie keer, pakte Geert Tuinstra uit Almelo de winst op de 15km . Dit keer deed hij dat in een tijd van 52.55min. Edwin Veenstra (Enschede) volgde in 54.20min en Guido van Olfen (Borne) werd derde in 54.49min. Ingrid Prigge uit Borne dook als enige vrouw onder het uur op de 15 kilometer en finishte in 59.34min. Waar Martine Roord de vorige Woolderesloop nog ruim anderhalve minuut langzamer was dan Astrid Benerink (beiden uit Denekamp), liep ze nu bijna tegelijk met Astrid over de streep waarbij Martine net één seconde eerder binnenkwam in 1.06.36uur.

Bij de 1,4km pakte Abdulwahid Kaya (Rijssen) net als de vorige Woolderesloop de eerste plek in precies 4.30min. Stef Kaptein (Hengelo) sprintte als tweede, zeven seconden later, over de finish en Bas Arens (Oldenzaal) werd derde in een tijd van 4.55min.

Marijke Esslink uit Meddo won alle vier de Wooldereslopen, maar ditmaal liep ze haar snelste tijd. Precies 5.00 min deed ze over de 1,4km. Achter haar volgden Noëlle Venneman uit Enschede in 5.10min en Lichelle Scholing uit Hengelo in 5.14min.
Wij bedanken alle lopers en toeschouwers en hopen jullie allemaal terug te zien op maandag 9 april, 2de paasdag, bij de Halve Marathon van Hengelo.
Klik op de link voor de foto's van Judith Spekschoor

fotoalbum

uitslagen

site organisatie
Rogier Esselink (nummer 400) in actie

6 opmerkingen:

Rogier Esselink zei

Hoi Geert, Ik weet dat je vrijdag lekker aan het bier hebt gezeten en daar is niets mis mee natuurlijk ;) , maar dit ben ik echt niet, ook lijk ik wel een beetje op die (kale) kop. Misschien 1 biertje te veel gehad haha. groeten van Rogier Esselink (de echte)!

Geert zei

Haha Rogier, ik had dat laatste biertje niet meer moeten nemen. Soms twijfel ik wel eens een beetje als ik een naam onder een foto zet maar dat had ik bij deze foto totaal niet. Je lijkt er verdacht veel op, misschien heb je wel ergens een tweelingbroer lopen waar je het bestaan niet van weet.

Heb je wel meegedaan aan de Woolderesloop? Je dochter heeft toch gewonnen bij de jeugd?

de echte Rogier zei

Zal mijn ouders eens vragen of ze hier wat meer over kunnen zeggen!!Maar volgens mijn vrouw ben ik het echt niet, want zij was met Marijke mee. Ik kon zelf alleen de 3e loop, (je kent het wel, druk, druk, druk!). En vrijdag was ik de BOB dus ik heb geen bier teveel gehad (helaas ;-) ).

Andre zei

nr. 400 is Robert Aalbers

groet
Andre

Geert zei

Opgelost, nu moet ik Rogier helemaal gelijk geven, bedankt Andre.

Anoniem zei

Geert,

Graag gedaan.
Jij heel erg bedankt voor je mooie en nuttige site!

Groet
Andre