zaterdag 9 mei 2015

5x5 Estafette in Doetinchem - 25 km - 1:45:06 uur - 12e plaats

Staand Martijn Obbink, Hans Jentink en Andre Balke, op de hurken Geert Wevers en Dave Posthumus
Na de zege van vorig jaar moest het Argo top team in de 25e editie van het estafetteloop evenement hun meerdere erkennen in het Kroese Wevers Archeus team uit Winterswijk. De Winterswijkse atleten realiseerden de beste eindtijd met 1.27.51 uur, maar een parcoursrecord bleef uit. Het werd een erg mooie strijd. Dinand Huurneman, Nederlands Kampioen survival RUC pakte de eerste etappe voor zijn rekening, waarna Vincent te Brake volgde. Thomas Konings uit Meddo zette zich schrap in de derde etappe en klokte 17.45. Het Argo team kwam ondertussen opzetten. In de vierde ronde knokte Lars Duistermaat tegen de wind in tegen Remi Rondeel die met 16.42 minuten 30 tellen sneller liep. Rondeel toonde hiermee behoud van zijn goede vorm na zijn zege in de Aaltense Koningsloop. De adrenaline liep uiteindelijk hoog op bij het ingaan van de laatste etappe met een onderling verschil van twintig tellen. Het was duathleet Gerben Schreurs van Kroese Wevers Archeus die versnelde en  de jonge Bob te Lindert van Argo op afstand hield. Rond de tweede kilometer naderde Bob die later 16.54 minuten op de klokken bracht, hem nog tot op zeven seconden, maar de Argonaut kon zijn tempo niet vasthouden en gaf aan dat dit jaar menigeen binnen het topteam van Argo onder hun kunnen liep. Gerben Schreurs liep daarentegen met 16.35 minuten de snelste tijd overall. ‘’Dit zijn wel mijn omstandigheden waarin ik goed presteer ondanks de enigszins harde tegenwind en het vele asfalt op het parcours. Zo zie je maar weer als het echt moet haal je meer uit je prestatie. Na een eerder behaalde vijfde en een tweede plek in de estafetteloop vier jaar terug, is deze zege natuurlijk fantastisch.  Vier weken geleden werd ik zelf nog derde op het NK duathlon in Oost aan de Maas en 16e op het EK. Ik ben weer met de opbouw van het duatlonseizoen bezig, daar ligt mijn focus!’’. Het team van Archeus was zichtbaar blij met de zege in Doetinchem. Het Argo top team werd tweede in 1.28.19 uur, gevolgd door Ethicsport AVA’70, waarbij Bjorn Demkes rap liep met 17.39 minuten. Zijn  team werd derde in 1.33.33 uur. 

AVA’70 dat over de hele linie goed was vertegenwoordigd, werd eerste met haar vrouwen team in 1.47.21 uur. Zo liep Lisa te Molder uit Zieuwent met 19.48 minuten de rapste tijd in de vierde ronde. Samen met haar teamleden Katja Demkes, Nathalie Demkes, Gerdy Hoornenborg en Ingrid van Zolingen traint ze regelmatig op de baan in Aalten. Het Ropes& Running Survival team dat drie jaar geleden zegevierde nam dit keer genoegen met een vierde plek.’’Als je van hardlopen houdt, moet je hier als groep zeker aanwezig zijn!’’, aldus survivalveteraan Rudi Ruesink. De komst van de survivallaars werd opgesierd door de deelname van elf-voudig Nederlands Kampioene survival Bianca Rougoor. De atletiekunie ook vertegenwoordigd bij de jubileumestafette eindigde nu op een vijfde plek, terwijl ze vorig jaar nog eerste bij de mixteams waren. Dennis Weijers uit Doetinchem zorgde hier voor een tijd onder de 18 minuten. Mede dankzij de snelste dame Heleen Plaatzer uit Nijmegen die 18.46 minuten klokte, werd de Hondewind het rapste mixteam met 1.36.22 uur. 

Zelf was ik deelnemer van het 2e team van AVA’70 en samen met Andre Balke, Dave Posthumus, Hans Jentink en Martijn Obbink liepen we naar een keurige 12e plaats in een eindtijd van 1:45:06 uur. Mijn eigen 5 kilometer liep ik net onder de 20 minuten (19,59 min). 

De organiserende atletiekvereniging Argo was bijzonder content met 83 deelnemende teams. Harry Striekwold praatte het 25e  evenement op de Bezelhorst  in een sfeervolle entourage op uitstekende wijze aaneen.
Wachten op het startschot

Geen opmerkingen: