dinsdag 12 mei 2015

Dinslaken (D) Auf dem A1 an den Rotbach

Het riviertje de Rotbach met de geverfde A1 aanwijzing op de boom
Merle en Kim zijn voor vijf  dagen naar een vriendin in Turkije geweest en nadat ik ze vrijdags naar het vliegveld in Dusseldorp heb gebracht, haal ik ze de dinsdag er op ook weer op. Ik heb het werk er voor die dag op zitten en besluit om wat eerder van huis weg te gaan. om onderweg nog een stukje te gaan lopen. Ongeveer halverwege de reis ligt het plaatsje Dinslaken en via het internet zoek ik een mooie route op. 

Het is prachtig weer als ik mijn auto bij het Mühlenmuseum ten oosten van Dinslaken-Hiesfeld parkeer. Het museum is gesloten maar ik neem er toch even een kijkje en lees dat het alleen iedere zondag enkele uurtjes open is. De A1 pijlen op de bomen, die de route aangeven, heb ik snel gevonden en even later loop ik al door het prachtige Scholtenbusch, waar ik erg weinig mensen tegen kom.

Het routekaartje heb ik bij me en zie dat ik nog twee keer onder de Bundesautobahn A3 door moet lopen, de snelweg die een noord-zuid route vormt vanaf de Nederlandse grens bij Emmerich tot aan de Oostenrijkse grens bij Passau. Ik hoor in de verte de auto's over de A3 rijden en het geluid komt steeds dichterbij. Als ik de eerste keer onder de A3 doorloop moet ik vrijwel direct erna linksaf in de richting van een boerenerf. 

Net voor de boerderij loop ik met een rechtse bocht in de richting van de Rotbach, een 21,9 kilometer lange zijrivier van de Rijn in het noordelijke gedeelte van het Roergebied. Een aantal kilometers volg ik dit riviertje aan mijn rechterzijde en ik had met de start al gezien dat deze ook langs het Molenmuseum liep. Na ruim een uur ben ik hier terug, verfris me wat en stap ik weer in de auto om naar het vliegveld te rijden. Na een klein kwartiertje wachten bij de aankomsthal komen de Turkije gangers er al aan lopen. 

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum

1 opmerking:

jelle zei

Mooie foto's geert en een mooi verslag