zondag 31 mei 2015

Organisatie HuntingRUN overdonderd

De opbrengst van de HuntingRUN komt ten goede aan onderzoek naar de ziekte van Huntington 
Lichtenvoorde - Ze zijn compleet overdonderd door de gigantische hoeveelheid inschrijvingen voor hun eerste Huntingrun die ze organiseerden ten bate van onderzoek naar de ziekte van Huntington. "We hadden een klein draaiboek gemaakt waar in stond dat we om 13.00 uur zouden stoppen met inschrijven en het laatste half uur voorafgaande aan de run rustig naar de start van 13.30 uur konden toeleven", vertelt Stef Dusseldorp, die samen met zijn vriendin Manouk te Hennepe de run organiseerde. De ziekte staat dichtbij hen, aangezien Manouk's vader, Bernard te Hennepe, lijdt aan de vreselijke ziekte.

"Er stonden om één uur nog een ontzettend veel mensen in de rij om zich nog in te schrijven. We hebben dit succes absoluut niet verwacht. Iedereen had er begrip voor dat we vanwege de vele late inschrijvingen nog iets later van start gingen", vertelt Manouk blij en aangedaan tegelijk. Liefst 183 deelnemers gingen van start, hardlopers en wandelaars, voor de run van 5 kilometer, terwijl de teller 's morgens nog op 113 deelnemers stond die zich online ingeschreven hadden.

Bernard te Hennepe kreeg zelf startnummer 184 toebedeeld en werd door verzorgers in zijn rolstoel voortgeduwd voor een rondje van twee en een halve kilometer. Groot applaus was er voor hem bij zijn start. Zo ook voor de organisatie enkele seconden voor de start door alle deelnemers, staand achter het startlint. Een kippenvelmomentje.

Na afloop worden prijzen uitgereikt aan de deelnemers en een herinneringsmedaille. Althans dat was de bedoeling. "We hadden er echter maar honderdvijftig. Niemand deed er - gezien het goede doel - echter moeilijk over dat er niet voor iedereen een medaille was om de gedachte die achter de run zit. Vooral familie en vrienden zagen er van af", vertelt Stef. "Het was ook leuk dat de mensen die zich vanmiddag nog inschreven vaak geen wisselgeld terug hoefden bij het afrekenen. Laat maar zitten, hoorden we veel. Daarnaast is er goed gedoneerd, ondermeer in de vrije-gift-bussen die op het terrein van Dusseldorp aan de Gallileistraat staan, waar start en finish zijn."

"Onder de deelnemers ook twee teams van verzorgers van Huntington-patiënten, uit Den Haag en Amersfoort, die ook nog eens doneerden. Hoeveel de eerste run uiteindelijk heeft opgebracht weten we nog niet precies", durft Stef een dag later nog geen voorspelling te doen. "We moeten nog een paar dingen in kaart brengen maar we hebben een mooi bedrag bij elkaar gehaald", is Stef blij. "We waren al van plan om het een jaarlijks terugkerend evenement te laten worden maar dit geeft nog weer extra stimulans. We hebben ontzettend veel positieve reacties gehad. Ook voor hulp volgend jaar."

Een prachtig initiatief, voor een prachtig doel. Bernard te Hennepe kan zelf niet vertellen hoe hij de run en de actie heeft ervaren, weet Stef. "We konden aan hem wel zien dat hij genoot, blij en trots was. Ook om oude bekenden weet te zien." Hoewel de wedstrijd niet perse een wedstrijdkarakter had meende de organiserende Stichting Huntingrun toch de top 3 te moeten belonen met een beker (1. Roel Scheurs, 2. Leon Hulzink, 3. Frank Buesink)

Klik op de link voor de foto's van Jurgen Pillen

Geen opmerkingen: