donderdag 17 november 2016

Het is gelukt: AVA'70 wint 10.000 euro in Nuon Clubcompetitie

Hoofdprijs voor Atletiekvereniging AVA '70 dankzij origineel bespaaridee
Een lagere energierekening, zodat er meer geld overblijft voor de sport. Dat was de inzet van de derde editie van de Nuon Club Competitie, de landelijke energie bespaarwedstrijd voor sportclubs. Vanaf vandaag mogen negen sportclubs zich officieel de winnaar noemen. Zij ontvangen elk 10.000 euro. Ook Atletiekvereniging AVA '70 uit Aalten hoort bij de gelukkige winnaars.

Met hun creatieve ideeën om energie te besparen, drongen vijftig clubs door tot de finale. Naast Atletiekvereniging AVA '70 werd ook Achterhoekse Sportvereniging (ASV) genomineerd. De negen winnende clubs slaagden er vervolgens in de meeste publieksstemmen binnen te slepen. Zij ontvangen allen een cheque van 10.000 euro. Dat bedrag mogen ze investeren in maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie om zo de energierekening structureel te verlagen.

De afgelopen weken konden alle Nederlanders stemmen op hun favoriete sportclub via nuon.nl/club. De ruim zestigduizend stemmen - uit binnen- en buitenland - zijn inmiddels geteld. De negen winnende inzendingen zijn te bekijken op nuon.nl/club.

Prijsuitreiking en energieadvies
Op zondag 27 november krijgt Atletiekvereniging AVA '70 bezoek van de jury. Dan wordt de prijs op feestelijke wijze uitgereikt tijdens de opnamen van Piet's Weerbericht (SBS 6). Alle vijftig finalisten van de Nuon Club Competitie krijgen bovendien een gratis energieadvies, waarbij de energiehuishouding van de vereniging gedetailleerd in kaart wordt gebracht. Met de aanbevelingen uit het advies kunnen de sportclubs aan de slag om zelf de energierekening omlaag te brengen.

Besparing op energie hard nodig
De energiekosten van sportclubs bedragen gemiddeld 15-20% van de begroting. Uit recent onderzoek van Nuon bleek dat 40% van de Nederlandse sportclubs financiële problemen heeft, een stijging van 4% ten opzicht van twee jaar geleden. En dat voelen de clubs: kantineprijzen en contributies moeten worden verhoogd of trainingen worden geschrapt. Een forse besparing op de energierekening is dan ook meer dan welkom.

Van 50 genomineerden naar 9 winnaars
Donderdag 27 oktober maakte de jury de vijftig genomineerden bekend voor de finale. De talloze aanmeldingen kwamen uit het hele land. De jury werd gevormd door onder meer sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As en Nuon-CEO Peter Smink. Zij selecteerden de vijftig inzendingen op basis van creativiteit, de inhoud en de energie die erin gestoken is. Tot woensdag 16 november kon er worden gestemd door het publiek. De negen sportclubs die de meeste stemmen kregen, zijn uitgeroepen tot winnaars. (bron)

Geen opmerkingen: