zondag 27 november 2016

Verslag van de 3e Run-Bike-Run in Haaksbergen

Run-Bike-Run Haaksbergen
Een aantal maanden geleden was ik al aan het denken, wat te doen in november? De Boekeldercross is door mijn werk niet mogelijk. Eind november is in Maastricht een Run-Bike-Run, dit moet volgens Herbert  Rougoor en Martijn van Dijk een mooi evenement zijn. In gedachten zet ik het op de kalender maar schrijf nog niet in, ik ben geen liefhebber van het heel ver van tevoren inschrijven. Begin november tijdens de Run-Bike-Run in Nijverdal, zie ik een spandoek hangen van Run-Bike-Run Haaksbergen, ik had er nog nooit van gehoord of op de NTB kalender zien staan. Kon ook niet want het is een vrije wedstrijd. Ik besluit om hier aan mee te doen een parcours met 30 kilometer ATB  trekt mij wel aan. Het lopen bestaat uit 5.4 kilometer lopen en als afsluiter 2.7 kilometer lopen.

De start is om 11.00 uur en ik vertrek rond 9.15 uur en voor 10.00 uur haal ik mijn envelop met  nummers op. Ik ga naar de wisselzone en hang de fiets aan de steigerbuis. De zon begint te schijnen en het lijkt mooi weer te worden voor een wedstrijd. De start/finish is op de baan van de atletiek vereniging. Eerst een paar ronden warm draaien en wat oefeningen doen. Rustig loop ik naar de start,  er staan 64 atleten individueel en 92 duo's te wachten op het startschot. Het is 11.00 uur en we zijn weg, eerst 1.5 ronde op de baan en dan een afwisselend loopparcours inclusief een pittige beklimming. In Nijverdal kon ik na het lopen slecht aan het fietsen komen, misschien door iets rustiger te starten dat het dan beter gaat. Na 27 minuten stap ik op de fiets om te beginnen aan de 1e ronde van 15 kilometer. Het gaat gelijk goed en ik kan goed kracht op de pedalen zetten. Na een paar minuten fietsen komen me er een paar voorbij en ik kan aanhaken. Er wordt een flink tempo gefietst. Het is een afwisselend parcours met technische paden en een paar snelle rechte stukken, er is zelfs een doorwading door een beek. Na ruim een half uur zit de 1e ronde van het fietsen erop.

Na de 2e ronde fietsen, moet ik nog één ronde lopen , door de doorwading een paar koude voeten niet normaal, waardoor het lopen de 1e km niet echt lekker loopt. Het laatste stuk goed door kunnen trekken en op de baan nog een sprint kunnen maken met een andere atleet. De klok geeft 1uur 48 minuten en 6 seconden aan. Een mooie 17e plek van de 60 gestarte heren, ik ben zeer tevreden over deze wedstrijd.

Klik op de link voor de uitslagen



Sportieve groeten, 

Gerben Duenk

Geen opmerkingen: