zaterdag 26 november 2016

Aalten 4e Boekeldercross 5 km - 19.58 min - 1e plaats M50 - 2e plaats eindklassement

Ook Sinterklaas met zijn zwarte pieten is aanwezig
De vierde en laatste wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie begint met het huldigen van het 600e AVA'70 lid. In de jaren dat ik lid ben is het ledenaantal volgens mij al zo'n beetje verdrievoudigd en ik denk dat er in de komende jaren nog wel een kleine groei in zal zitten. Na de huldiging mag Annemarie Arentsen op de eerste startrij plaats nemen. Ook Sinterklaas met zijn zwarte pieten is zoals ieder jaar weer aanwezig.

In de tweede wedstrijd heb ik 22 seconden van mijn tijd afgehaald en kom ik uit op een tijd van 20.16 minuten. Stiekem ga je je dan toch afvragen of je nog dichter in de buurt van de 20 minuten kunt komen. Als je niets probeert weet je het ook niet en ik zal wel kijken hoever ik kom. Na twee kilometer op de Gesinkbult ben ik een seconde of zeven sneller (7.48 minuten) dan een week eerder en dat ziet er dus goed uit. In de nevel, op de flanken van het natuurgebied Klein Zwitserland, kan ik goed doortrekken en in het spoor van leeftijdsgenoot Jos Slutter blijven. We lopen al jaren tegen elkaar en finishen vaak binnen de halve minuut op een 5 kilometer.

Na de afdaling van de Welinkweg en het zandpaadje lopen we langs de smalle slootkant. Het gaat nog steeds goed en als we de Romienendijk en de Aladnaweg oversteken probeer ik Jos aan de linkerkant voorbij te gaan. Net als ik dat wil doen doet hij, voor mijn gevoel, een klein stapje naar links, ik moet iets doen om niet in op een oranje pylon te gaan staan. We komen iets met elkaar in aanraking waarop het lijkt dat ik Jos een schouderduw geef. Ondertussen tikt de klok in de richting van de 20 minuten, waar ik net 2 seconden onder kan blijven. Het is pas de 2e keer dit jaar dat ik dit red, dus ik ben er erg blij mee. Na afloop heb ik Jos mijn excuses aangeboden maar hij maakte er gelukkig geen enkel probleem van. Samen met hem loop ik nog een kleine kilometer uit.

In het eindklassement kom ik verrassend op een 2e plaats en op het podium sta ik naast Rudi Lammers en winnaar Friedhelm Betting. Deze sympathieke Duitser doet al jaren mee aan de Boekeldercross en is een meer dan terechte winnaar. Het waren weer vier geweldige weken en van mij hoeft er niets aan het parcours veranderd te worden. De stukjes asfalt nemen we voor lief en waren in ieder geval al een stuk minder dan op de Haart. 
Met Friedhelm Betting en Rudi Lammers

Geen opmerkingen: