donderdag 3 november 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 152

Gerdy Hoornenborg
De Koningin van de Diepe Hel

“Kom op nou jongens, doorlopen!” Het is alsof ze de laatste trein moet halen. Driftig snelt ze door de straten van Nijverdal. Haar armen zwieren als sloopkogels langs haar lichaam. Niks doet vermoeden dat deze frivole blondine de veertig al ruimschoots is gepasseerd. Niets of niemand kan haar bijbenen. Tevergeefs doet een overmoedige stumper een poging, zonder succes. Gerdy Hoornenborg loopt de wedstrijd van haar leven en is de ongekroonde Koningin van de Diepe Hel.

De ontlading spat er van af. “Selfie Selfie”, schreeuwt ze boven alles en iedereen uit. Wildvreemde voorbijgangers pakt ze bij de lurven en sleurt ze voor haar camera. Als een hondsdolle wolf schiet ze kriskras door de menigte. Haar glimlach is zo breed, dat haar mondhoeken bijna scheuren. Gerdy is buiten zinnen. Ze stuift als een hyperactieve Jack Russell af op haar vriendje Rinke ter Haar. De mateloos populaire architect heeft een bittere nasmaak overgehouden aan zijn eigen prestatie en moet zichtbaar moeite doen om mee te gaan in het enthousiasme van zijn geliefde trainingsmaatje. Met ogen zo groot als pingpongballen deelt ze haar ervaringen met een paar moegestreden clubgenoten.

Als het gezelschap huiswaarts keert, licht Gerdy eerst al haar familieleden, vrienden en kennissen in. In een mum van tijd staat haar telefoon roodgloeiend. Als de bus een kwartiertje onderweg is, vallen de oogjes dicht. Het is vertederend om te zien. Haar grijns van voldoening en zalmroze wangetjes doen al haar mannelijke hardloopcollega’s smelten. Ze heeft met deze bijzondere prestaties enorm veel respect afgedwongen. Pas nu heeft iedereen in de smiezen hoe abnormaal goed ze eigenlijk is.

Ooit heb ik je toegezegd om voor jou een schema te schrijven voor een snelle vijf kilometer. Deze belofte kom ik binnenkort na. Ooit heb ik je toegezegd om een geslaagden feestje te geven voor Ava-leden. Deze belofte kom ik binnenkort na. Ooit heb ik toegezegd om mijn eerste marathon te lopen samen met jou. Kom jij deze belofte volgend jaar na? 

1 opmerking:

Gerdy zei

Erwin 'ja ik wil ;-) '

Maar onder de voorwaarde dat jij eerst goed voor jezelf zorgt en weer kunt pieken zoals ik je ken.
Grtjes gerdy