zaterdag 18 mei 2019

Aalten 19e Gerard Tebroke Memorialloop 5 km - 22.22 minuten - 5e plaats M50

van links naar rechts Wim Brinkman, Rob Elijzen, Geert Wevers en Jelle Hubers
Met erg weinig verwachtingen vertrek ik thuis voor de 19e Gerard Tebroke Memorialloop. Door wat drukkere omstandigheden heb ik deze maand nog maar drie keer de hardloopschoenen aangehad en dat moet zich en keer gaan wreken of zou de rust me aan snellere tijden gaan helpen? We zullen het zien maar veel vertrouwen heb ik er niet in. Als ik aankom op de Markt staat de eerste jeugdloop op punt van vertrekken. Bij de start zie ik Sien Meinen, afgelopen donderdag kon ik er vanwege mijn werk niet bij zijn en maak even een praatje met haar en schudt haar de hand. In de loop van de middag zie ik dit meer atleten doen, een mooi gebaar.

We doen dit jaar via mijn werkgever Estinea met 5 atleten mee. Leon Veldhuis loopt de 10 kilometer en Wim, Rob, Jelle en ik doen mee aan de 5 kilometer van de Business Run. Ik neem me voor om vrij rustig te starten maar de eerste ronde van een kilometer kom ik door in 4.01 minuten. Dat is eigenlijk te hard voor mij en dat moet ik even later al bekopen, mede door het vrij benauwde weer. De tweede ronde van 2 kilometer loop ik in 9.01 minuten maar het beste is er al wel van af. Over de derde ronde doe ik 19 seconden langer en dat valt me eigenlijk nog niet eens tegen.

In een tijd van 22.22 minuten kom ik over de finish, goed voor een 5e plaats bij de mannen M50, al zit ik maar ruim een minuutje achter collega en winnaar Wim Brinkman. Als ik weer iets meer tijd krijg om te trainen moet ik er ook nog weer een minuutje af kunnen lopen. Met de Business Run komen we op een mooie 18e plaats en laten nog liefst 11 teams achter ons. Het was weer een prachtige Memorial en mijn complimenten voor alle vrijwilligers die al de hele dag bezig zijn om alles weer goed te laten verlopen. AVA'70 mag er trots op zijn!

Na afloop van de wedstrijd komt de regen met bakken uit de lucht en ik heb nog wel beloofd om de boel te helpen opruimen. De ergste regen wacht ik even af in de Geste maar daarna ga ik toch maar naar buiten. Veel (jeugd) leden zijn al volop bezig en dat tekent toch de saamhorigheid van AVA'70. Met ruim een uur ligt het grootste gedeelte al weer in of op de aanhangwagen en vragen ze me nog om even een biertje te komen drinken. Door de vele regen heb ik het aardig koud gekregen en ik besluit dit jaar om maar naar huis te huis te gaan.
  

Geen opmerkingen: