zaterdag 21 mei 2022

Aalten 20e Gerard Tebroke memorialloop 5 km - 25.33 min - 6e Plaats M60

Met Jan en Ingrid

Op de derde zaterdag van mei staat traditioneel de Gerard Tebroke Memorialloop op het programma. Een prachtige loop georganiseerd door mijn vereniging AVA'70. Veel vrijwilligers zijn de hele zaterdag al druk bezig om een prachtige ambiance op de Markt te creëren en dat is zeker dit jaar ook weer gelukt. Ook het aantal deelnemers loopt weer op en zelfs heeft de organisatie het voor elkaar gekregen om de Nederlandse top naar Aalten te halen.

Ik schrijf me in voor de 5 kilometer en op de dag zelf spreek ik af om met Ingrid van Zolingen mee te lopen. Als Jan Rademaker en Katja Demkes dit horen, willen ze zich graag bij ons aan sluiten. Met zijn vieren staan we nog wat te praten in het startvak als we weggeschoten worden. Gezamenlijk lopen we de Bredevoortsestraatweg in, maar een paar honderd meter verder in de Herenstraat gaat Katja er al vandoor en zien we haar pas na de finish terug. 

Net binnen de 5 minuten komen we de eerste keer op de sfeervolle Markt door en het gaat lekker. Een heerlijk zonnetje, veel publiek en met name de naam Ingrid valt nog al eens. Afwisselend geven Jan en ik het tempo aan en Ingrid kan goed volgen. Het valt me op dat laatstgenoemde steeds versneld als we door café Leuven lopen. De eerste volle ronde gaat in 10.15 minuten, we zijn over de helft en gaan al weer de laatste ronde in.

Over deze ronde doen we een paar seconden langer (10.24 minuten) maar kunnen zo ook nog iets langer van al het moois genieten. Nadat we het pad voor Elim zijn ingelopen begint Ingrid ineens aan een snelle, lange eindsprint en Jan en ik kunnen niets anders dan maar gedwee volgen. Na puffend en nog steeds aan het genieten bedanken we elkaar. Na afloop help ik nog met opruimen en drink nog wat op één van de gezellige Aaltense terrassen. Een prachtige 20e editie zit er weer op.


Geen opmerkingen: