zaterdag 7 mei 2022

Bocholt(D) - 21 Citylauf 5 km - 23:31 min - 6e plaats M60

Erg gemakkelijk gaat het niet 

Op de eerste zaterdag van mei staat traditioneel de Citylauf in Bocholt op het programma. Tussen 2005 en 2014 heb ik hier maar liefst zeven keer aan mee gedaan en mijn langzaamste tijd was in al die jaren 19.32 minuten. Dat zit er niet meer in en tegenwoordig ben ik dan ook nog bijna een kilometer van de eindstreep verwijderd. Toch heb ik zin om dit jaar weer eens mee te doen en zie in het begin van april tot mijn verbazing dat de inschrijvingstermijn nog niet is gesloten. Andere jaren zat het soms eind februari of nog eerder al vol. Ik app Theo even en hij denkt er net zo over, Gerrit Dijkslag zie ik ook al op de deelnemerslijst staan.

Even na half zes zijn beide heren bij me en rijden we naar onze oosterburen toe. De parkeerplaats bij Arcade staat vol met auto's maar toch weten we nog een plekje te vinden. Het 'Rathaus' zijn ze aan het verbouwen en daarom moeten we dit jaar ons startnummer ophalen bij een naast gelegen school. We lopen gezamenlijk ongeveer twee kilometer warm, trekken ons gele AVA'70 shirtje aan en gaan achter het hek staan. Tien minuten voor aanvang wordt dit geopend en kunnen we doorlopen naar de startlijn.

Het mooie van de Citylauf van Bocholt is dat je na de start kunt kiezen uit twee straten waar je in kunt lopen. We kiezen met zijn drieën voor het linker gedeelte en na ruim 200 meter komt alles bij elkaar. De eerste kilometer loop ik met Gerrit op en daarna loopt hij langzaam bij me weg. De geur en rook van de worsten op de barbecue komt je tegemoet en ik vind het zelf ook vrij benauwd om te lopen. Na nog geen 1 1/2 kilometer pak ik dan ook al een bekertje water en ik ben zeker niet de enige die dit doet. Na 11.25 minuten zit de eerste ronde er op. 

Het loopt niet echt lekker vandaag en over het tweede gedeelte doe ik dan ook ruim een minuut langer. Aan de andere kant is dat ook geen straf op dit parcours, wat een geweldige sfeer hangt er. De muziek galmt door de luidsprekers en overal staan de toeschouwers je aan te moedigen, voor je te klappen en je toe te schreeuwen. Als we de finish over zijn blijk ik zelfs mijn snelste 60+ tijd te hebben gelopen op een vijf kilometer, een alcoholvrije Erdinger gaat er dan ook wel in.

2 opmerkingen:

Gerrit zei

Theo en Geert, was een eer om met jullie mee te gaan, na ruim 2,5 jaar weer eens met clubgenoten naar een wedstrijd! Wat een geweldige sfeer!

theo stronks zei

Absoluut een aanrader,de sfeer was geweldig